Logo mooilaarbeek.nl
Boven, vlnr: Adriaan van den Oetelaar (penningmeester), Joep te Hove (lid). Onder, vlnr: Geert Bettinger (voorzitter) en Francien van de Ven (secretaris)   | Fotonummer: ebe118
Boven, vlnr: Adriaan van den Oetelaar (penningmeester), Joep te Hove (lid). Onder, vlnr: Geert Bettinger (voorzitter) en Francien van de Ven (secretaris) (Foto: )
Algemeen

'Stichting Vrienden van het Geluksmoment' wil er zijn voor mensen met dementie

Mariahout – Faciliteren van geluksmomenten, integratie van mensen met dementie in de samenleving en ook een betere bejegening van mensen met dit ziektebeeld. Drie doelstellingen die een nieuw opgerichte Stichting Vrienden van het Geluksmoment' nastreeft. Gewoon simpel, een steuntje in de rug voor alle betrokkenen rondom een persoon die aan dementie lijdt.

Er voor elkaar zijn
Secretaris van de nieuwe stichting Francien van de Ven is een ervaringsdeskundige. Trots toont ze haar boek 'Dementie in beeld' waarin ze met veel plaatjes het verhaal schetst over de verzorging van haar schoonvader die aan dementie leed. "We wilden er voor zorgen dat hij in zijn eigen huis kon blijven wonen", legt Francien uit. "Dat is gelukt en gaf ons een heel warm en fijn gevoel." Het volgen van haar hart was voor haar vanzelfsprekend en goed, al kreeg ze regelmatig goed bedoelde adviezen over hoe ze met de situatie om moest gaan. Na het overlijden van haar schoonvader merkte ze dat veel mensen heel positief waren over de manier waarop de verzorging van haar schoonvader was verlopen. Die positieve steun was ook prettig geweest als ze die tijdens de periode van zorg gehad had. Positieve opmerkingen en momenten geven extra energie. De nieuw opgerichte stichting wil daarom een bijdrage leveren aan kleine geluksmomentjes voor patiënt en mantelzorger.

Genieten van kleine dingen
Het leven kan zo eenvoudig gezellig zijn. Samen een keertje naar de stad of een kinderboerderij bezoeken. De stichting kan een financiële bijdrage doen of bemiddelen in het regelen van bijvoorbeeld een rolstoeltaxi. Initiatieven kunnen via de website aangemeld worden. Zo werd voor weduwe Riek een romantisch tripje naar Parijs georganiseerd, waarbij ze onder de Eiffeltoren haar jeugdliefde André kon kussen. Door de dementie van Riek zijn haar herinneringen vervaagd, maar het gevoel van geluk blijft in haar aanwezig. De stichting staat open voor initiatieven van mensen die geliefden met dementie een fijn moment willen bezorgen. Via de website kan een aanvraagformulier ingevuld worden waarin je kunt aangeven wat je met een persoon wil gaan ondernemen en wat dit gaat kosten. "Natuurlijk willen we na afloop weten hoe het is geweest", lacht Francien. "Foto's en een verslag van de activiteit horen erbij." De stichting kan altijd begunstigers gebruiken. Op de website staat ook hierover meer informatie. Francien en alle vrijwilligers die bij de stichting betrokken zijn willen maar een ding; Fijne momenten voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Meer informatie? www.stichtingvriendenvanhetgeluksmoment.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>