Logo mooilaarbeek.nl
Werk van Peter Hoeben   | Fotonummer: 852105
Werk van Peter Hoeben (Foto: )
Kunst en Cultuur

Expositie Esma Ates en Peter Hoeben in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Esma Ates en Peter Hoeben exposeren van 19 januari tot en met 10 februari hun schilderijen in 't Oude Raadhuis in Beek en Donk.

Esma Ates (Eindhoven) is een bekend aquarellist. In 2016 was zij één van de twaalf genomineerden voor de Brabantse Vrijetijdskunst Prijs, en in 2018 werd zij geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Fabriano Festival in Fabriano (Italië), waar aquarellisten uit de hele wereld hun werk exposeren. Haar aquarellen maken de indruk in de natuur geschilderd te zijn. Herinneringen zijn echter de basis van haar schilderijen, de voorstelling groeit vanuit een raamwerk van horizon, lucht en bomen tot een kunstwerk met een geheel eigen sfeer.

Peter Hoeben (Aarle-Rixtel) maakt werken die een relatie met de natuur tonen. Op zijn eigen wijze geeft hij door het gebruik van verschillende technieken, kleur, vorm en structuur aan de schilderijen. Uitgangspunt van zijn werken is het impressionisme van landschappen en natuurelementen. De natuur is voor hem een bron van inspiratie voor zijn schilderijen, maar het schilderen leerde hem ook met andere ogen naar de natuur te kijken.

Esma en Peter zijn beiden lid van schilderscollectief Atelier Nuenen. Voor de verloting hebben zij een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot €2,00).

Op de laatste dag van hun expositie 10 februari 11.00 - 13.00 uur, wordt in de prachtige ambiance van hun schilderijen een speciaal Raadhuispodium dwarsfluit concert opgevoerd door Annette Heesakkers en de fluitisten van Koninklijke Harmonie O&U. U kunt zich daarvoor vanaf nu aanmelden via de website van 't Oude Raadhuis, maar let op vol is vol.

Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk op: www.esmaquarel.nl en www.peterhoeben.nl. 't Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 te Beek en Donk, is iedere zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op www.oudraadhuis.nl of op Facebook.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>