Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 723b23
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Algemeen

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Lyda Stal-Huygens

Laarbeek - Wethouder Greet Buter reikte donderdagavond 17 januari, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan mevrouw Lyda Stal-Huygens in verband met haar afscheid als voorzitter van de Katholieke Vrouwenvereniging Lieshout (KVL) na 28 jaar.

Lyda was voorzitter van de KVL van 1988 tot heden, met uitzondering van de jaren 1990, 1993 en 1994. Als voorzitter heeft zij er mede voor gezorgd dat de vereniging in 1997 zelfstandig is geworden (na de afsplitsing van de Katholieke Vrouwenvereniging Brabant).

Zij nam deel aan het Vrouwenoverleg met de diverse vrouwenverenigingen uit Laarbeek en hielp mee met de jaarlijkse organisatie van een activiteit op internationale vrouwendag 8 maart.  Binnen de vereniging heeft ze diverse clubjes opgericht, zoals toneelclub de Houtstekjes. Deze club trad elk jaar op voor eigen leden en zelfs in 't Speelhuis in Helmond. Ook richtte zij het koortje op dat elke maand bij haar thuis oefende.

Lyda heeft er samen met het bestuur voor gezorgd dat er door het jaar heen steeds een gevarieerd programma  met lezingen, excursies en ontspanningsactiviteiten werd georganiseerd voor de leden van de KVL. Om ervoor te zorgen dat de oudere leden volop mee konden doen met de activiteiten haalde mevrouw Stal hen op en bracht hen weer naar huis. Ook bezocht ze de zieke leden en was ze aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen van leden tijdens recepties en uitvaarten. Ze verzorgde ook elke maand de circulaire voor de vereniging, zodat iedereen op de hoogte bleef van wat er allemaal te doen was voor de leden.

Buiten de KVL heeft Lyda Stal-Huygens zich ook ingezet voor collectes van o.a. de Hartstichting en Jantje Beton. Als persoon staat zij altijd voor iedereen klaar en haar huis staat altijd voor iedereen open. Het bestuur van de VKL vond dat zij het verdiende om in het zonnetje gezet te worden en de gemeente Laarbeek onderstreepte dat met een vrijwilligerspenning.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>