Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Meer weten over dementie: leen de EHBD koffer

Laarbeek - Dementie is een ziekte die veel vragen kan oproepen. Vooral in de beginfase is het lastig om de eerste signalen te herkennen. Is er sprake van vergeetachtigheid of is het toch een vorm van dementie en hoe gaat het dan verder?

Als u hiermee in uw naaste omgeving geconfronteerd wordt dan kan het heel prettig zijn om er wat meer over te lezen. De EHBD koffer kan dan uitkomst bieden. Deze is te leen bij via alle teams Zorg en Welzijn in Laarbeek. De uitleentermijn voor de koffer is 6 weken en alle informatie is ter inzage. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De EHBD koffer bevat informatie voor mensen met dementie, mantelzorgers, kinderen, familieleden en andere geïnteresseerden. U vindt hierin folders, brochures, boeken en beeldmateriaal over dementie, het omgaan met mensen met dementie en de hulp- ondersteuningsmogelijkheden die er in Laarbeek voor u zijn. Maar ook de verhalen van lotgenoten zoals het boek 'Ma' van Hugo Borst, het kinderboek 'Oma Bellenblaas' van Margriet Breet en de DVD 'Dementie heb je niet alleen', komen misschien van pas.

Wil u de EHBD koffer lenen, of heeft u verdere vragen? Neem dan contact op met het algemene nummer van alle teams Zorg en Welzijn 0492-469700 en kies voor de kern waar u woont.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>