Logo mooilaarbeek.nl
De 'Scan & Go speurtocht' in 2017 leverde veel groepjes op die al scannend hun weg door Lieshout vonden   | Fotonummer: a7f8cc
De 'Scan & Go speurtocht' in 2017 leverde veel groepjes op die al scannend hun weg door Lieshout vonden
Evenementen

Badminton Club Lieshout houdt 'Scan & Go fietsspeurtocht'

Lieshout - Als winnaar van de 'Gezondheidsrace 2.0' doet Badminton Club Lieshout natuurlijk mee aan de nieuwe 'Gezondheidsrace 3.0'. In dat kader is de actieve sportvereniging weer een mooie Scan & Go speurtocht op aan het zetten: deze keer mét de fiets én in de mooie omgeving van Mariahout. Noteer zondag 31 maart, 11.00 uur maar alvast in de agenda!

In het voorjaar 2017 heeft de sportvereniging de eerste Scan & Go speurtocht georganiseerd. Toen was het een prachtige wandeltocht in de omgeving van Lieshout. Deze keer hebben de badmintonners Mariahout in het vizier genomen en, omdat daar zó veel te zien is, is de wandeltocht van de vorige keer vervangen door een fietstocht.

QR-codes
Bij een Scan & Go speurtocht wordt gebruik gemaakt van QR-codes, die makkelijk met de mobiele telefoon gelezen kunnen worden en die uiteindelijk de route aangeven. Zo combineert de tocht moderne mobiele techniek met het buiten zijn, sportief bewegen en ontdekken van de eigen omgeving. Op 31 maart start de eerste groep om 11.00 uur met de speurtocht vanaf hartje Mariahout, bij restaurant de Pelgrim. De laatste groep kan tot 11.30 uur starten. Onderweg wordt de route dus kenbaar gemaakt middels vierkante blokjes met QR-codes.

Mooie plaatsen voor iedereen
De route zal leiden langs verschillende interessante plaatsen in en om het mooie Mariahout. Ook zijn er enkele stopplaatsen opgezet, die de speurtocht voorzien van wat extra activiteiten, die uiteraard met het thema 'gezondheid' te maken hebben. Tenslotte is er middels vragen en opdrachten ook nog een wedstrijdelement verbonden aan deze speurtocht. Vanzelfsprekend is de Scan & Go speurtocht voor iedereen bestemd. Jong én oud kan aan deze tocht deelnemen zolang ze maar kunnen (mee)fietsen én een mobiele telefoon bij zich hebben (één per groep is voldoende). Omdat de deelname ook nog eens gratis is, is er geen enkele drempel aanwezig om op zondag 31 maart eens lekker buiten bezig te zijn.

Gezondheidsrace 3.0
Badminton Club Lieshout organiseert deze speurtocht in het kader van de 'Gezondheidsrace 3.0'. Dat is een initiatief van de gemeente Laarbeek, die dit samen met een zevental verenigingen heeft opgezet. Alle deelnemende verenigingen organiseren minimaal één grote activiteit voor heel Laarbeek: op die wijze kunnen alle inwoners van Laarbeek kennismaken met het initiatief en deelnemen aan die activiteiten. Hierdoor behaalt de gemeente Laarbeek weer haar doel om de inwoners meer bewuster met het thema gezondheid bezig te laten zijn. Eerder hebben de Laarbeekrunners al een zeer geslaagde 'Laarbeekrun' georganiseerd in dit kader en heeft Sparta '25 een winterfair gehouden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>