Aanbod ViERBINDEN Academie

Algemeen Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen, workshops en informatieavonden.

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan waardoor deelnemers niet hoeven te betalen. De Academie is in eerste instantie gericht op vrijwilligers(organisaties) en mantelzorgers maar bij voldoende ruimte kunnen andere inwoners van Laarbeek zich hier ook voor inschrijven. Bij de volgende bijeenkomsten is er nog plaats:

Workshop Enneagram
Het enneagram is een typologie van mensen. Er zijn 9 verschillende types. Waarom doe ik zoals ik doe? Wat zijn mijn drijfveren en die van de ander? Ze gaan op een ontspannen manier kijken welk type bij jou hoort. Er is geen goed of slecht, slechts herkenning. De workshop wordt gegeven door Ria Kastelijns. 6 maart van 9.30 - 11.30 uur, Ontmoetingscentrum Beek en Donk.

Training 'Alle kinderen doen MEE'
Met deze training worden begeleiders en trainers ondersteunt bij hun activiteiten/trainingen aan kinderen die speciale begeleiding nodig hebben. Ze krijgen informatie over het herkennen van bijzonder gedrag en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. De training wordt gegeven door Stichting MEE en beslaat 3 avonden. 12, 26 maart en 7 mei van 19.00 - 21.30 uur, Dorpshuis Lieshout

Workshop Holocaust en Genocide
Deze interactieve workshop bestaat uit drie bijeenkomsten met allen een ander onderwerp. De workshop start met een oriëntatie op de Holocaust en andere genociden, vervolgens wordt er ingezoomd op het conflict tussen Israël en Palestina en er wordt afgesloten met het thema midden Oosten. Religie, geschiedenis en cultuur spelen in elke bijeenkomst een grote rol. De workshop wordt verzorgd door Cor van de Griendt en beslaat 3 avonden. 12, 19 en 26 maart van 19.30 - 22.00 uur, Ontmoetingscentrum Beek en Donk

Natuur fotocursus
Het doel van deze cursus is om je bewuster naar de onderwerpen in de natuur te laten kijken, zodat je na afloop van de cursus je favoriete onderwerpen nog mooier op de foto kan zetten. Deze cursus is bedoeld voor fotograferen met hun eigen spiegelreflex of systeem camera. Het is handig als je je camera al beheerst en je de basisfuncties al goed weet te vinden op je camera. De cursus wordt gegeven door Paul Colen en Nicole van Daal van IVN Laarbeek, die worden bijgestaan door het team van Kieknou. De cursus bestaat uit een avond en een ochtend. 18 maart 19.45 - 22.30 uur en 24 maart 9.00 - 13.00 uur, IVN Laarbeek, Beekseweg 7 in Aarle-Rixtel.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via e-mailadres academie@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.