Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 4a02d1
Foto: Foto:
Algemeen

Buurtpreventieteam Beek en Donk start project 'Waaks'

Beek en Donk - Zoals misschien bekend, lopen er nu al 3 maanden een groep mensen in de avonduren door Beek en Donk, in het kader van het project buurtpreventie. Inmiddels bestaat deze groep uit 28 personen. Het Buurpreventieteam Beek en Donk wil nu ook graag mensen die liever niet 's avonds, maar overdag een wandeling maken, bij dit project betrekken. Dit noemen ze het project 'waaks'.

Doel hiervan is om de mensen te vragen extra oplettend te zijn tijdens de wandeling en opvallende en verdachte zaken te melden bij de politie of het buurtpreventieteam, die deze dan door kan spelen naar de betreffende instanties. Het is zeker niet de bedoeling om voor politie te gaan spelen maar ze hopen op deze wijze op een preventieve wijze te werken aan de veiligheid in het dorp.

Wie kan hieraan meedoen?
Iedereen uit Beek en Donk, die overdag regelmatig, alleen of met een groepje, wandelt, kan hieraan meedoen.

Wat wordt er van je verwacht?
Dat je regelmatig, bijvoorbeeld eenmaal per week, een wandeling maakt in en/of rond Beek en Donk. Wandel je met een groepje, dan kun je als groep meedoen; wandel je alleen, dan kunnen zij je mogelijk in contact brengen met iemand anders, want je moet altijd minimaal met z'n tweeën zijn. Je bepaalt zelf wanneer, hoe lang en waar je loopt. Naast het gezellig en gezond wandelen, probeer je extra te letten op opvallende of verdachte zaken. Om te weten hoe je in bepaalde situaties kunt handelen, krijg je vooraf instructies en enkele telefoonnummers die je kunt bellen.

Hoe kun je meedoen?
Stuur een mail naar buurtpreventiebeekendonk@gmail.com. Geef aan dat je mee wilt doen met dit project, met hoeveel personen je bent en wanneer, waar en hoe lang je loopt. Het Buurtpreventieteam neemt dan contact met je op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>