Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ab3dfb
Natuur

Bloemrijke akkerranden in Laarbeek

Laarbeek - De winter is voorbij. De eerste kieviten hebben zich gemeld en de krokussen hebben al gebloeid. Het voorjaar is vroeg begonnen dit jaar. Daarom tijd voor actie.

Afgelopen jaren komen er steeds meer signalen dat het niet goed gaat met de natuur. Het aantal insecten neemt af. Hieronder soorten die zorgen voor de bestuiving van de bloemen en planten. Andere insecten vormen een belangrijke voedselbron voor allerlei vogels en zoogdieren. Zonder deze voedselbron kunnen deze dieren niet overleven.

Maar u kunt meehelpen om de overlevingskansen van de insecten, vogels en zoogdieren in het wild te vergroten. Verschillende agrariërs en particulieren zijn u afgelopen jaren voorgegaan door een rand op hun bouwland of in hun tuin in te zaaien met een bloemen/graanmengsel. Prachtig om te zien in de zomer en ideaal als voedingsbron voor vogels en kleine zoogdieren in de winter. Daarnaast kunt u er natuurlijk zelf een mooi bloemboeket uit plukken.

Ook dit jaar krijgen alle inwoners en bedrijven van Laarbeek weer de mogelijkheid om zelf een bloemen- en graanrand in te zaaien in hun eigen tuin of rondom hun bedrijf. Een mengsel van bloemen- en/of graanzaden voor maximaal 1.000-2.000 m2 kan gratis worden opgehaald na aanmelding. Graag hierbij u gewenste aantal m2 vermelden.

Na aanmelden kunt u het zaadmengsel op zaterdag 6 april 2019 tussen 10.00 – 14.00 uur komen ophalen op de locatie: Karstraat 1 te Beek en Donk.

Bent u ook geïnteresseerd in het inzaaien van een akkerrand of een overhoek of in een mengsel van zaden voor in uw tuin meld u dan aan bij coördinator Marcel van der Heijden via emailadres: marcel.vanderheijden@hotmail.com. Aanmelden vòòr 6 april 2019.

Voor meer informatie over de activiteiten van Laarbeeks Landschap kunt u terecht op www.laarbeekslandschap.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>