Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Succesvolle informatieavond KBO Beek en Donk

Beek en Donk - De KBO Beek en Donk heeft op woensdag 13 maart, in samenwerking met de GGD en Kruiswerk Laarbeek een educatieve informatieavond gehouden met als onderwerp 'Teken en de ziekte van Lyme in combinatie met stilstaan en bewegen'.

Op een goed bezochte bijeenkomst luisterden de aanwezigen naar een bevlogen Chris Kinders die begon met het belang van bewegen voor ouderen. In beweging blijven is ontzettend belangrijk voor alle functies van je lichaam en het is goed om je dat voortdurend te realiseren. Bovendien doe je het meestal samen met anderen en dat is nog gezellig ook. Ook thuis kun je er eenvoudig wat aan doen. Een tip die bijvoorbeeld meteen toegepast kan worden: opstaan zonder je handen te gebruiken. Hiermee versterk je je bovenbeenspieren. Na de pauze kwamen de eikenprocessierups en de teken aan de beurt. Ook wederom waardevolle informatie op een vaak humoristische wijze gebracht. De eikenprocessierups is bijvoorbeeld wel erg vervelend (je krijgt er jeuk van en uitslag) maar is verder niet schadelijk. Voor de teek ligt dat anders: klachten van de ziekte van Lyme (overgebracht door een besmette teek) kunnen vaak pas na maanden optreden en in eerste instantie lijken op griepverschijnselen. Artsen onderkennen dan de ziekte niet en dat kan ernstige gevolgen hebben. Er komt langzamerhand wel steeds meer aandacht voor. Gelukkig zijn de meeste teken niet besmet en als je op wandel- en fietspaden blijft, heb je weinig kans op een tekenbeet. Het is overigens een fabeltje dat ze uit bomen kunnen vallen. Kortom, een heel geslaagde avond!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>