Logo mooilaarbeek.nl

Themaweek op CoCo Laarbeek

Laarbeek - In de week van 18 maart 2019 zijn alle 3e jaars leerlingen van het Commanderij College in Laarbeek bezig met een themaweek rondom het onderwerp 'burgerschap'.

Leerlingen gaan op verschillende manier aan de slag met het onderwerp. Bijvoorbeeld brengen zij een bezoek aan het gemeentehuis in Laarbeek om kennis te maken met de gang van zaken in de gemeente Laarbeek. Het Helder theater komt een voorstelling geven over hoe de jongeren goed om kunnen gaan met geld. Mentoren gaan met hun eigen mentorklas aan de slag met een onderdeel uit het project 'MOED' die gaat over onderwerpen zoals 'omgaan met conflicten, (digi)pesten of veiligheid op school'. Dit zijn allemaal dingen waar leerlingen mee in aanraking komen. Vanuit de NS komen al jaren Iloyka en haar collega aan de leerlingen vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun beroep als conductrice. Uiteraard worden alle activiteiten en opgedane informatie met de leerlingen door opdrachten of gesprekken verwerkt.

Door deze themaweek willen het Commanderij College hun leerlingen ervan bewust maken dat je burgerschap samen doet en hun een steuntje in de rug geven om een 'ruim voldoende' burger te kunnen zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>