Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Valse brieven verspreid in Aarle-Rixtel

  | Fotonummer: 3f73af
Foto:

Aarle-Rixtel - In Aarle-Rixtel zijn de afgelopen periode valse brieven verspreid. Het bedrijf 'Nextdoor' stuurde naar alle adressen brieven om de bewoners kennis te laten maken met het bedrijf. Nextdoor is een site en profileert zich als 'de besloten buurtapp voor jou en je buren'.

Op de site staat verder: ''Nextdoor is de beste manier om op de hoogte te blijven van wat er in je buurt gebeurt. Of het nu gaat om het vinden van een babysitter, de planning van een lokaal evenement of het delen van tips over veiligheid. Er zijn zoveel manieren waarop onze buren ons kunnen helpen. We hebben alleen een gemakkelijkere manier nodig om contact met hen te leggen.'

Op Nextdoor moet je je aanmelden en in de rondgestuurde brief staat een code die je kunt gebruiken. Her rare van de brief is dat een buurtbewoner als schrijver wordt aangemerkt, terwijl de genoemde persoon helemaal niet in de wijk woont en zelfs totaal niets weet van dat zijn of haar naam onder de brief gezet is. Een voorbeeld: 'Hi buurman of buurvrouw. Onze buurt maakt gebruik van de gratis en besloten buurtapp Nextdoor Aarle-Rixtel. We hopen dat jij je ook aanmeldt. In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen. Het is 100% gratis en besloten – alleen voor onze buren'. En dan volgt de naam van de persoon die van niets weet. Niet een persoon, maar diverse personen uit Aarle-Rixtel werden als 'schrijver' van de brief aangemerkt door Nextdoor.

Het klopt dus niet. Wees er voorzichtig mee. De meeste wijken en buurten beschikken al over een buurtWhattsApp. Nextdoor lijkt vooral een marketing bedrijf en uit te zijn op je persoonlijke gegevens die je bij aanmelding moet invullen, zodat deze doorverkocht kunnen worden aan andere bedrijven die zo gepersonaliseerde advertenties door kunnen sturen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>