Afbeelding

Actie tegen te hard rijden in Aarle-Rixtel

Algemeen Verkeer

Aarle-Rixtel - Onder de vlag van Dorpsplatform Aarle-Rixtel heeft de verkeersactiegroep vorig jaar een actie gehouden om mensen meer bewust te maken van het feit dat de meeste wegen in Aarle 30 km-wegen zijn.

Daarbij hebben ze zich in eerste instantie gericht op de doorgaande weg Lieshoutseweg – Dorpsstraat – Albers Pistoriusstraat. Aan de lantaarnpalen kwamen gedurende 2 maanden affiches te hangen en ook alle aanwonenden ontvingen een dergelijk affiche. Bij bijna alle huizen kwam dat affiche goed zichtbaar voor de raam te hangen en sommige affiches hangen er nog steeds. Daarnaast nodigden de affiches blijkbaar uit tot andere creatieve uitingen. Al met al dus een breed gedragen actie!

Met deze eerste actie is het probleem van te hard rijden in Aarle echter (nog) niet opgelost. Met wijkagent Roel Timmermans is er nu overleg over hoe de toegestane snelheid ook te kunnen handhaven. Daarnaast gaan ze met de gemeente in gesprek om de doorgaande weg in Aarle snelheidsremmend èn geluidsbeperkend in te richten.

De doorgaande weg is echter niet de enige in Aarle waar te hard wordt gereden. Ook uit o.a. Bosscheweg en Helmondseweg hebben ze al meerdere klachten van aanwonenden gekregen over het te harde rijden en de daarbij behorende onveiligheid en (geluids-/fijnstof)overlast.

Daarom zullen ze in april ook aan de Helmondseweg een soortgelijke actie gaan houden, in mei/juni aan de Bosscheweg en in september/oktober weer in de Dorpsstraat. Daarbij zullen ze uiteraard ook aanwonenden weer zoveel mogelijk betrekken. Omdat op de Helmondseweg binnen de bebouwde kom een maximale snelheid van 50 km. is toegestaan, zullen ze daarvoor aangepaste affiches laten maken.

Afbeelding