Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: dc0f8e
Foto:
Algemeen

Kom de drempel over van het Alzheimercafé

Beek en Donk – Wilt u al langer een keer kennismaken met het Alzheimercafé? Voor uzelf of misschien omdat u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving? Bent u mantelzorger? Alzheimercafé Gemert/Bakel en Laarbeek komt op dinsdag 9 april – eenmalig – naar het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Om zo veel mogelijk Laarbekenaren te bereiken.

Warm onthaald
Misschien is het niet gemakkelijk om voor de allereerste keer de drempel over te gaan van het Alzheimercafé. Maar nu is het een keer in Laarbeek, dus lekker dichtbij. En weet dat je warm onthaald wordt die avond. Met muziek en door enthousiaste vrijwilligers en professionals. "Iedereen die geïnteresseerd is in dementie en Alzheimer is van harte welkom. In het bijzonder natuurlijk de mensen met dementie zelf. Om te laten zien wat het Alzheimercafé kan betekenen, is het nu eenmalig in Laarbeek", vertelt Sissy van de Weijer, bestuurslid van Alzheimer Nederland, afdeling Z.O- Brabant. "We hopen dat we meer mensen uit Laarbeek kunnen bewegen om daarna maandelijks naar onze thema-avonden in Gemert te komen", vult dorpsondersteuner Henrie Bouwmans aan. "De gemeenten Gemert/Bakel en Laarbeek hebben gezamenlijk dit Alzheimercafé opgezet voor onze regio en zijn samen verantwoordelijk hiervoor. Na deze keer zijn de andere thema-avonden in de Eendracht in Gemert. En vervoer op die avonden moet geen probleem opleveren vanuit Laarbeek. Daar zorgen we voor", belooft Henrie.

Bosje bloemen?
DeMooiLaarbeekKrant ontmoette de betrokken partijen vorige week: van Alzheimer Nederland tot dorpsondersteuners, van vrijwilligster tot case-manager dementie. En het programmaboekje van 2019 laat interessante thema's zien voor de komende periode: 'Hoera vakantie…?' (9 april), 'Wat als thuis wonen niet meer gaat?' (14 mei) en 'Omgaan met veranderend, onbegrepen gedrag' (11 juni). Er zijn tien bijeenkomsten per jaar, behalve in de maanden juli en augustus. De avond kent een vaste structuur – met een spreker en vragenronde - en dat geldt ook voor de indeling van de ruimte. Vrijwilligers halen vragen op, maken een praatje en bemannen de boekentafels. De werkwijze is altijd hetzelfde zodat mensen met dementie zich veilig kunnen voelen. Het gevoel van 'daar mag ik zijn wie ik ben' zorgt immers voor erkenning en herkenning. En natuurlijk is er voldoende tijd om met elkaar te buurten en ervaringen uit te wisselen. "Het is ook gewoon een gezellig avondje uit, waarop we zelfs een paar bosjes 'bluumkes' uitdelen", lacht Henry tot besluit.

Alles op een rijtje: Alzheimercafé is op dinsdagavond 9 april in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk, Otterweg 27-29. De zaal is open van 19.00 tot 21.30 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis. Inlichtingen? Tijdens kantooruren kunt u bellen met Wilma van Grinsven: 06-40944887, mail: wilma.vangrinsven@levgroep.nl of met Henrie Bouwmans: 06-11518194, mail: hbouwmans@vierbinden.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>