Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d668d4
Foto: Martin Prick
FOTO'S Fotoseries

Regionale Beverdoedag bij Scouting Lieshout-Mariahout

Lieshout - Liefst 90 bevers in de leeftijd van 5 tot 7 jaar oud beleefden zaterdag 30 maart een leuke dag in de stralende zon, tijdens de regionale Beverdoedag bij Scouting Lieshout-Mariahout.

Robot
De fantastische locatie die de scouting Lieshout-Mariahout heeft aan de Herendijk is zaterdagmorgen 'the place to be' voor de jonge bevertjes uit de hele regio. Ze worden welkom geheten door de staf van de scouting en wethouder Monika Slaets. Zij opent haar woordje met de vraag te stellen, waar iedereen vandaan komt. Allerlei namen komen voorbij van Lieshout tot Vlierden en van Mierlo-Hout tot Deurne. Marc Janssen, penningmeester van de Lieshoutse afdeling, legt uit dat eigenlijk de hele Peel deze scoutingregio vormt. "Zoveel mogelijk organiseert elk jaar een andere groep de beverdag. Dit jaar hebben we aan de deelnemende groepen gevraagd ieder een spel te verzinnen, die in carrousel-vorm worden aangeboden". De spellen draaien altijd rondom een thema. Dit jaar is het zo dat 'Stanley Stekker', een vast begrip in de bevergemeenschap, een robot wil gaan bouwen. De bouwtekening voor de robot wordt verzameld tijdens een tocht. Ondertussen zijn de andere bevers bezig met de spellen op het zonovergoten veld. Eén ervan is verzonnen door een bezoekende afdeling. "Het moest iets te maken hebben met zinken en drijven, dus wij hebben het torenbouwen op een spons in een emmer water verzonnen", vertelt een leidster.

Bloei
Fabian Graauwmans is leider bij de bevers in Mierlo-Hout. Ze zijn met 21 bevers in Lieshout. Elke week wordt hij twee keer per week bij de scouting ingezet. Op de eigen groep worden de spellen zelf verzonnen, zoals bijvoorbeeld een Whatsapp-tocht, waarbij foto's en lopen in de buitenlucht de boventoon voeren. Die groep is boven de 18 jaar en heet Pivo's. In andere scoutinggroepen hebben deze groepen een andere naam of zijn niet vertegenwoordigd wegens gebrek aan leden of begeleiders. De reguliere opbouw van een scoutinggroep kent naast de Bevers, de Welpen van 7 tot 10 jaar en de Scouts van 10 tot 15 jaar. Daarna kennen ze nog de Explorers van 15 tot 18 jaar en de Stam boven de 18, of de Pivo's. Vaak is het zo, dat de ouderen van de scoutinggroep de leiding heeft bij jongere afdelingen. De groep in Lieshout-Mariahout heeft op het moment 77 leden en kan nog steeds leden gebruiken.

Op het moment zijn er bij de Bevers, de Welpen en de Scouts wel wachtlijsten. Ze beschikken over een prima locatie vlak naast het voetbalterrein van Eli. Dat ook andere groepen het een goede plaats vinden blijkt uit het aantal vragen om de locatie te gebruiken voor kampdoeleinden. Voorzitter Twan van Bommel en Marc Janssen hebben een paar jaar geleden samen geholpen om de scoutinggroep van de ondergang te redden. De wens, die enkele jaren geleden onder andere door Jessie Aalders werd geuit om nieuwe leiders te vinden, vond bij hen gehoor. Op dit moment bloeit de vereniging als nooit tevoren.

Mensen die belangstelling hebben voor de scouting of kinderen willen aanmelden kunnen contact opnemen met Marc of Twan via bestuur@scoutinglieshoutmariahout.nl. Bekijk alle foto's van de Beverdoedag op www.mooilaarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>