Logo mooilaarbeek.nl
Nick en Nina van Eck   | Fotonummer: 50ec7a
Nick en Nina van Eck (Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D))
Evenementen

"Lieshout is opgegroeid met wielrennen"

Lieshout – Van jongs af aan doen Nina van Eck (8) en haar broertje Nick (7) mee aan de fiets5daagse voor de jeugd van Lieshout en Mariahout. Broer en zus fietsen nu zelfs bij R&TC Buitenlust (wielrennen, veldrijden en mountainbiken) in Helmond, maar tijdens de fiets5daagse wordt de wielrenfiets vervangen door een mountainbike.

"Ik hou van fietsen"
DeMooiLaarbeekKrant spreekt de jonge wielrenners thuis bij Laura en Pierre Steegs, die al druk doende zijn met de voorbereidingen voor de fiets5daagse van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april. Nick doet al voor de zesde keer mee, zus Nina heeft maar één keertje overgeslagen. "Ik doe mee omdat ik van fietsen hou", zegt Nick. Nina beaamt dit en voegt toe: "Ik vind fietsen leuk én ik vind het leuk dat iedereen aan het einde van deze week een verrassing krijgt."

"Eerste jonge wielrenners in jaren"
Laura vertelt: "Dit zijn de eerste jonge wielrenners weer in jaren, en daar zijn we maar wat blij mee. Nick en Nina fietsen nu bij Buitenlust. We hopen dat we er weer meer wielrenners bij krijgen. Maar dan heb je ook ouders nodig die dit willen en kunnen ondersteunen." Wekelijks wordt er op dinsdag en donderdag getraind en ieder weekend is er een wedstrijd.

Nick wil wereldkampioen worden
Hoe jong ze ook nog maar zijn: Nina en Nick hebben al duidelijk hun ambities en idolen. Nick wil wereldkampioen veldrijden worden. En wat idolen betreft: één idool zit zelfs in hun familie. Wat te denken bijvoorbeeld van nicht Inge van der Heijden (19), die afgelopen jaar het NK veldrijden won en dit jaar wereldkampioene werd? Nina heeft haar helm gekregen en dat is heel speciaal. "Inge kan goed inhalen en door de modder fietsen", vindt Nina. Voor Nick is Mathieu van der Poel een goed voorbeeld en Marianne Vos is dat natuurlijk voor Nina. Zelf hebben Nina en Nick resp. de 7e en 10e plaats gehaald bij hun eerste deelname aan de NK op 26 januari. "De supportersclub houdt jullie zeker in de gaten", vertelt Pierre. "Maar wat de fiets5daagse betreft: Podiumplekken zijn natuurlijk leuk, maar meedoen is het belangrijkste", besluit Laura.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>