Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Eerste open politiek café van onze gemeente: Laarbeeks Peil

Laarbeek – Alle lokale partijen laten van zich horen komende woensdagavond 10 april bij het eerste open politieke café van onze gemeente: Laarbeeks Peil. Een nieuw initiatief dat drie keer per jaar plaats gaat vinden verdeeld over de vier kernen, met iedere keer een ander hoofdthema. Alle inwoners zijn van harte welkom bij elke bijeenkomst. De entree is gratis, als ook de koffie en thee.

Laarbeeks Peil wordt georganiseerd door Ondernemersclub VIER, Omroep Kontakt en DeMooiLaarbeekKrant. Vorig jaar organiseerden dezelfde organisaties het grote verkiezingsdebat net voor de gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst was met 350 inwoners groot te noemen. Het idee werd geboren om dit vaker te organiseren. "Er is interesse in de lokale politiek. Tijdens het debat vorig jaar bleek dat de verschillen in partijprogramma's nauwelijks zichtbaar waren. Het vijfpartijenakkoord versterkt dit verder. Daarnaast moet er niet alleen in de aanloop naar de verkiezingen gewerkt worden aan het verkleinen van de afstand tussen de lokale politiek, inwoners en ondernemers; dit moet een continu proces zijn. Reden te meer om periodiek een open politiek café te organiseren en een maatschappelijke discussie te activeren", aldus de organisatoren van het nieuwe event.

Sportverenigingen
Alle vijf de lokale politieke partijen zijn enthousiast over dit nieuwe initiatief en hebben te kennen gegeven hieraan deel te willen nemen. Ieder Laarbeeks Peil wordt gekozen voor een thema, dat actueel en/of belangrijk is in de gemeente Laarbeek. Voor de eerste keer is gekozen voor 'De waarde van sportverenigingen in Laarbeek'. Dit heeft op veel inwoners betrekking. Gedurende het debat, dat maximaal 1,5 uur duurt, passeren vier stellingen de revue. Dat zijn: 'In 2030 hebben we nog maar 1 tennisvereniging in Laarbeek: Tennisvereniging Laarbeek', 'De 4 voetbalverenigingen van Laarbeek moeten 1 kunstgrasveld delen', 'Gezondheid en sociale cohesie: sporten mag de gemeenschap geld kosten' en 'Moet er subsidiegeld naar oudere sporters?'

TipLaarbeek.nl
Hoe denk jij over bovenstaande stellingen? Schrijf je nu in voor TipLaarbeek.nl. Dan ontvang je nog een enquête waarin je antwoord kunt geven op bovenstaande stellingen. Deze worden dan ook meegenomen in Laarbeeks Peil volgende week.

Wees welkom!
Iedereen is van harte welkom bij het eerste open politiek café van Laarbeek op woensdagavond 10 april in conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start het programma, waarna de avond vanaf 21.30 uur informeel afgesloten wordt met een drankje. De entree is gratis, koffie en thee zijn gratis. Andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>