Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 61096e
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Geslaagd muziekweekend jeugdorkest O&U

Beek en Donk - In het kader van het 50-jarig jubileumjaar van het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning (O&U), vond afgelopen weekend het Jeugd Muziekweekend plaats in Muziekcentrum Het Anker. Hiermee werd aangesloten bij de landelijke 'Kindermuziekweek'. Een week die doordrenkt is van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een week waarin duidelijk gemaakt wordt hoe belangrijk muziek is voor de ontwikkeling van het kind.

Zaterdagochtend begon met workshops. Zo'n 35 kinderen hadden zich ingeschreven voor workshops over DJ, RAP en slagwerk. Gedurende 2 uur leerden de kinderen hoe ze om moesten gaan met een mengtafel, hoe ze in een korte tijd een eigen rap schrijven, en vormden ze met z'n tienen een echt slagwerkorkest. Na de workshops was er een optreden van de Muziekanjers en het Opstartorkest van De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, die lieten horen dat je al op heel jonge leeftijd met elkaar mooie muziek kunt maken.

Het avondprogramma bestond uit de presentatie Muziek & Brein. Anna Eva Prick nam het publiek mee op een reis door het brein waarin ze duidelijk maakte hoe belangrijk muziek maken is voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Het verbetert het leervermogen van het kind en kan leiden tot betere sociale vaardigheden. Het belang van muziekonderwijs wordt steeds meer wetenschappelijk ondersteund. De avond werd afgesloten met een bijdrage van Pieter Prick, geboren in Beek en Donk en muzikaal opgegroeid bij O&U. Hij liet horen en zien wat muziek kan doen met je leven en hoeveel moois het je kan geven. Uiteraard was er ook ruimte om te luisteren naar mooie muziek die, hoe kan het ook anders, verzorgd werd door de jeugd van O&U.

Zondagochtend begon met de presentatie van het scholenproject 'ik heb een melodietje in mijn hoofd'. Kinderen van de vier basisscholen konden laten zien en horen wat zij op school geoefend hadden onder begeleiding van de Stichting Muziekopleiding van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Het jubileumweekend werd op spetterde wijze afgesloten door drie jongerenbandjes uit Laarbeek. Mission 50, Back to Basic (B2B) en Stoudt zorgden voor een geweldig optreden. Het enthousiasme spatte eraf!

Heb je afgelopen weekend gemist? Er volgen nog twee muzikale jubileumactiviteiten! 2e Pinksterdag is er een optreden van alle jeugdharmonieën van Laarbeek op het Landgoed Eyckenlust. Op 16 november sluiten ze het feestjaar af met het themaconcert 'Jeugdorkest O&U 50 jaar, een halve eeuw jong'. Ook dan geldt natuurlijk: dit wil je niet missen!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>