Elco van Schijndel aan de bal

Sparta'25 stevig aan kop

Sportnieuws

Beek en Donk - In de inhaalwedstrijd tegen Tivoli heeft Sparta'25 goede zaken gedaan met betrekking tot de eerste plaats in de derde klasse D. Dankzij de 3-1 overwinning bedraagt het gat met concurrent Valkenswaard nu 5 punten met nog drie speelrondes te gaan.

De thuisclub liep in de 22e minuut een achterstand op. Via een pijlsnelle aanval over de rechterflank scoorde Mike van Dijk de 0-1 voor Tivoli. Nauwelijks een minuut later was Daan van Heijnsbergen dicht bij de gelijkmaker, zijn lob over de doelman verdween net naast het doel van Tivoli. In de 32e minuut zorgde Elco van Schijndel voor de gelijkmaker, 1-1. En nauwelijks één minuut later stond de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Jeremy Raaijmakers krulde vanaf de linkerkant de bal prachtig bij de tweede paal in de bovenhoek. Sparta'25 bleef vanaf dat moment de bovenliggende partij.

Na rust had de thuisploeg verschillende goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Maar de Spartanen stuitten of op doelman Bas Santema of op de paal. Tivoli had weinig meer in te brengen tegen het, niet het beste, maar geconcentreerde Sparta. In de 75e minuut zorgde Daan van Heijnsbergen vanuit een scrimmage voor de bevrijdende 3-1. Na afloop werd Michiel Koot uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'.

Komende zondag speelt Sparta'25 uit bij de amateurs van PSV op de Herdgang. Mocht Sparta'25 winnen en sv Valkenswaard verliezen, dan is Sparta'25 kampioen. Bij elke andere uitslag zal een volgende wedstrijd bepalend zijn. Steun Sparta'25 ook op de Herdgang.

Sparta'25 2 doet ook weer mee
Door het gelijkspel van koploper HVCH uit Heesch doet het tweede van Sparta'25 ook weer mee voor het kampioenschap. Met nog een inhaalwedstrijd te goed kan Sparta'25 mede koploper worden. Dus ook die strijd blijft spannend tot het laatst. Komende zondag speelt het tweede om 10.30 uur thuis tegen Deurne 2.

Vrouwen Sparta'25 blijven in het spoor
Ook de vrouwen strijden om het kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de achterstand op koploper Keldonk 1 punt. Hier dus ook nog een spannende strijd tot het einde. De vrouwen spelen zondag uit bij Mifano, aanvang 12.00 uur.