Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: cfa02b
Foto: Ton op den Buijs

Het IVN wandelt door de groene long

Laarbeek - Er vindt een wandeling plaats, op zondag 26 mei, door de groene long van Beek en Donk. Op deze zondag nemen gidsen van het IVN je weer mee door dit fascinerende gebied.

De wandeling begint om 10.00 uur bij het Parkpaviljoen, Parklaan 3, te Beek en Donk, en duurt ongeveer twee uur. Onder begeleiding van gidsen ziet u de mooiste plekjes. Tijdens deze tocht maak je kans op het zien van bijzondere vogels als de groene specht, de boomklever en de ijsvogel. In de groene long staan veel bomen, struiken en bloemen, zowel inheemse als uitheemse. De vijvers en waterpartijen vergroten de biodiversiteit in dit unieke stukje Beek en Donk. Water uit de Zuid-Willemsvaart, regenwater uit de Beekse Akkers en plaatselijk kwelwater leveren alle een bijdrage tot de waterhuishouding van de groene long. In de afgelopen jaren zijn er van omliggende buurten hier en daar hemelwaterriolen aangelegd om de doorstroming te bevorderen. Sommige delen van de groene long hebben een meer natuurlijke uitstraling, andere delen een meer 'cultuurlijke' uitstraling. Het is boeiend deze afwisseling te beleven.

Bijgaande foto is van een stukje van de groene long, de grote vijver met het eiland, waarop soms de ijsvogel broedt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>