Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c25155
Foto: Liesbeth van Boxtel

Laarbeekse wandeltochten voor geoefende en recreatieve wandelaars

Beek en Donk - Buurtvereniging De Vijver houdt op zaterdag 1 en zondag 2 juni de jaarlijkse Laarbeekse wandeltochten. Inmiddels zijn de laatste puntjes op de i gezet: de routes zijn klaar, voor de EHBO is gezorgd en de posten kunnen ingericht worden. Net als andere jaren wordt er op de rustpunten voor koffie, thee, ranja, frisdrank, water en soep gezorgd.

Het enige wat er nu nog nodig is, is goed wandelweer, maar daar heeft de organisatie helaas geen invloed op. Startplaats is wederom Pluk Pannenkoekenhuis, Koppelstraat 35 te Beek en Donk. Van daaruit vertrekt u voor een mooie tocht door de omgeving van Laarbeek, groenste gemeente van Nederland in 2016, waarbij u kunt kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer.

Er zijn weer 2 verschillende wandeltochten uitgezet voor de zaterdag en de zondag. Op zaterdag loopt de route dit jaar richting Lieshout, Mariahout naar de Mosbulten en via mooie paden en wegen weer terug naar Beek en Donk.

Op zondag een nieuwe route: via de mooie nieuwe waterberging richting Boerdonk, Gemert en via het Broek en het kasteel weer terug naar de startlocatie.

Vooral de langere afstanden zijn natuurlijk een goede oefening voor diegenen die de Nijmeegse vierdaagse en/of de Kennedymars gaan lopen. Zoals u ziet, voor iedere wandelaar (zowel geoefend als ongeoefend) een haalbare afstand. De wandelingen zijn helemaal uitgepijld, en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes enz., kortom, door de mooiste gebieden rondom Laarbeek. Vanaf 07.30 uur kunt u starten voor alle afstanden.

De kosten bedragen €2,50 per persoon per dag. Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland betalen €2,00 per persoon per dag. U kunt per dag inschrijven, dus u kunt ook 1 van de 2 dagen deelnemen. Zoals aangegeven is er op zaterdag een andere route dan op zondag; daardoor loopt u nooit 2 dagen dezelfde route. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksewandeltochten.nl.

Buurtvereniging De Vijver hoopt op een groot aantal deelnemers. Een leuke gelegenheid om alleen of met een groep vrienden, collega's, familie samen één of twee dagen te gaan wandelen in een mooie omgeving.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>