Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 20a787
Foto:

Etalage-tentoonstelling ZOD-Mariahout in teken van water

De werkgroep 'Etalage-tentoonstelling' van Zorg om het Dorp heeft onlangs de collectie in de etalage op het Oranjeplein gewisseld. In het kader van Juni-Watermaand hangen er nu mooie foto's van waterrijke biotopen in Mariahout. Tevens een kaart waar u deze mooie natuurplekken kunt vinden. Laat u verrassen!

ZOD-ledenactiebonnen afhalen tijdens de Kermis
Op zaterdag 15 juni kunnen leden van Zorg om het Dorp hun ledenactiebonnen afhalen om zo €7,50 korting te ontvangen op de attracties van de kermis (met uitzondering van gokactiviteiten) of om oliebollen te kopen. Afhalen en omruilen voor kermisbonnen is mogelijk van 13.30–14.30 uur tijdens de openingsactiviteiten van werkgroep Kermis en de opening door de wethouder. Of tijdens het optreden van Harmonie St. Caecilia tussen 19.00 – 20.00 uur. Tevens kunt u zich inschrijven als nieuw lid van ver. Zorg om het Dorp Mariahout.

De ontvangen kermisbonnen zijn zaterdags tot 21.00 uur te gebruiken om kermismunten te kopen. Deze blijven 4 dagen geldig. Graag wil het bestuur van ZOD vermelden dat het ontbreken van een enkele attractie dit jaar, niets te maken heeft met de werkzaamheden op het Oranjeplein maar met de beschikbaarheid van de kermisexploitanten. Het bestuur van ZOD wenst werkgroep Kermis (Miriam Berkvens, Jan Egelmeers, Harrie van de Rijt en Henrie Vogels) veel succes met het voorbereiden van de jeugdactiviteiten tijdens de kermis. De ZOD-ledenactiebonnen zijn ook af te halen in het Buurthuis en te gebruiken voor het 'alleengaanden-diner', toneelvoorstellingen van de Mariahoutse toneelvereniging in het OLTM en voor de aanschaf van een ov-chipkaart.

Afscheid van Congregatie van de Zusters van Barmhartigheid
Op zondag 16 juni zal Mariahout afscheid gaan nemen van de laatste zusters in Mariahout. Zr. Wilfrida en zr. Marianne vestigen zich binnenkort officieel in het moederhuis Glorieux te Eindhoven en daarmee verdwijnt de congregatie, na een verblijf van 72 jaar, uit ons dorp. De zusters hebben veel voor Mariahout betekend; vooral op het gebied van onderwijs. Het bestuur roept haar leden op om samen de zusters uit te zwaaien. Zie de uitnodiging in de huis-aan-huis verspreide ZOD-nieuwsbrief met een afscheid-special over de zusters, redactioneel verzorgd door Ger Aarts. Deze is ook te lezen via www.zorgomhetdorp.nl / Nieuwsbrieven.

Het programma ziet er als volgt uit. Om 10.00 uur vindt de H. Mis, met 3 heren en 3 koren, plaats in de O.L.V. van Lourdeskerk. Het gilde en de harmonie zullen deze ochtend acte de présence geven. Om 12.00 uur is er een openbare afscheidsreceptie in het Buurthuis. Hier zal ook de Grottendorfer Blaaskapel spelen en is er een fototentoonstelling en diapresentatie te zien. ZOD wenst het afscheidscomité bestaande uit Ger Aarts, Rianne Brugmans, Laurens van Deursen, Jeanne van Hoof, Henk Hulsen, Margo Leenders en Erik Lindeman veel succes met de voorbereidingen. Dat geldt tevens voor de overige vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn.

Foto werkgroepleden 'etalage-tentoonstelling' v.l.n.r. Jan Jansen, Dennis van Kaathoven en Helmie Segboer

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>