Senna Willems
Senna Willems

Programma Samenloop voor Hoop Helmond/Laarbeek

Algemeen

Helmond/Laarbeek - Dertien jaar was Senna Willems toen ze deelnam aan de blind auditions van The Voice Kids. Senna zong het liedje Almost Is Never Enough van Ariana Grande en veroverde daarmee met haar eerste zin al de harten van alle vier de juryleden. Marco Borsato, Ilse de Lange, Douwe Bob en Ali B waren unaniem: Senna is een topper!

Inmiddels is Senna vijftien jaar. Zingen is haar passie. Al zolang als ze zich kan herinneren, wil ze maar één ding: zangeres zijn. "Ja, ik ben al een zangeres, maar ik bedoel een beroepszangeres. Zo eentje die een wereldtournee maakt!" Vol overtuiging en met een sympathieke uitstraling vertelt ze over haar fijne optredens. In 2018 won ze bovendien ook de finale van Volkszanger Junior in Tilburg.

Toen de organisatie van SamenLoop voor Hoop Helmond/Laarbeek haar vroeg om te komen zingen, twijfelde Senna geen moment. Zelf was ze al eens deelnemer aan de kinderloop bij de SamenLoop. "Dat was toen mijn oma overleden was door de ziekte kanker. Nu kom ik zingen voor SamenLoop en speciaal voor mijn oma", aldus Senna.

Als leerling van het Carolus Borromeus College in Helmond heeft ze het nu extra druk. Deze week begint immers de toetsweek. "Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen. Woensdag voor de SamenLoop heb ik mijn laatste toetsen. Daarna heb ik weer meer tijd om te zingen."

Op de vraag of ze het spannend vindt om op te treden voor SamenLoop, antwoordt ze als een ervaren zangeres. "Gezonde spanning is goed. Die heb ik dan ook, anders gaat het niet goed. Weet je, ik neem water mee. Tussendoor kan ik dan wat drinken. Het is goed om geen droge mond te hebben."

Tijdens SamenLoop Helmond/Laarbeek komen verschillende zangers, zangeressen en bands optreden. Horeca met terras is aanwezig. Jorg Krijnen (Radio Kontakt) en René van Luytelaar (Striepke Veur) zijn de presentatoren tijdens dit wandelevenement.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 29 juni
14:00 uur Openingsceremonie m.m.v. Fanfare De Vooruitgang. 15:00 - 18:00 uur The Blue Note. 19:00 - 19:30 uur Mark Elbers. 19:30 - 20:00 uur Erica en Imra Martens. 20:00 - 22:00 uur Soulband Turnback. 23:00 uur Kaarsenceremonie m.m.v. Erica en Irma Martens.

Zondag 30 juni
10:00 uur Kinderloop als onderdeel van SamenLoop. 10:00 – 11:00 uur DJ Quin DRX (Quinten Dirks). 11:30 uur 1e Veilingronde met Jorg Krijnen en René van Luytelaar. 12:00 – 12:30 uur Senna Willems. 12:30 uur 2e Veilingronde. 13:00 – 13:30 uur Jelco Bekers. 14:00 uur Slotceremonie.

Locatie: Atletiekbaan HAC – Molenven 3 – Stiphout/Helmond