Wethouder Tonny Meulensteen opent de kermis in Mariahout
Wethouder Tonny Meulensteen opent de kermis in Mariahout Foto: Kermiswerkgroep Mariahout

Bestuur Zorg om het Dorp bedankt Mariahoutse werkgroep 'Kermis'

Algemeen

Mariahout - De Mariahoutse werkgroep 'Kermis' heeft zich dit jaar weer enthousiast ingezet om de kermis voor de jeugd te doen slagen. Het was natuurlijk even spannend of alle kermisattracties geplaatst konden worden in verband met de werkzaamheden op het Oranjeplein.

Gelukkig pakte alles goed uit. De georganiseerde optredens, kinderspelletjes en de loterij leverden enthousiaste kinderen op. Met dank ook aan gemeenteambtenaar Agnes Franssen en wethouder Meulensteen die de kermis kwam openen. Elk jaar zorgt de werkgroep, ontstaan uit buurtverenigingenoverleg met Zorg om het Dorp, voor extra activiteiten bij de kermis en daar is iedereen erg blij mee. Graag wil het bestuur van ZOD dan ook Miriam Berkvens, Jan Egelmeers, Henri Vogels en Harrie van de Rijt bedanken voor hun inzet.

Afscheidsfeest zusters was bijzonder
Op 16 juni namen de zusters afscheid van Mariahout en daarmee ook de Congregatie Zusters van Barmhartigheid. Diegenen die er bij waren spraken enthousiast over het werk dat het organisatiecomité bestaande uit Ger Aarts, Rianne Brugmans, Laurens van Deursen, Jeanne van Hoof, Henk Hulsen, Margo Leenders en Erik Lindeman verzet heeft. Toch konden zij dit niet alleen. Om te voorkomen dat er iemand vergeten wordt wil het bestuur van ZOD zowel de vrijwilligers die verantwoordelijk waren voor de eucharistieviering, het buitengebeuren met het versje van de kleuters, de hulde en de serenade als ook alle vrijwilligers die actief waren tijdens de receptie van harte bedanken.

Ook een woord van dank aan burgemeester Van der Meijden die namens de gemeente aan de congregatie het 'Ereblijk' van de gemeente Laarbeek uitgereikt heeft. De zusters kunnen terugkijken op een mooie laatste groet vanuit het dorp Mariahout, waar zij zoveel energie en liefde in geïnvesteerd hebben.