De deelnemers van Runnersclub Lieshout aan de 4 daagse in Alkmaar
De deelnemers van Runnersclub Lieshout aan de 4 daagse in Alkmaar Foto: Runnersclub Lieshout

Runnersclub in 4 daagse van Alkmaar

Algemeen

Lieshout - Bij Runnersclub Lieshout staat de 4-daagse van Alkmaar al jaren op de kalender. Het is een mooie voorbereiding voor de tocht in Nijmegen, maar ook voor de nieuwelingen een mooie ervaring om 4 dagen 25 kilometer te wandelen.

Met 24 wandelaars was Runnersclub Lieshout afgereisd naar Alkmaar, of liever naar Egmond aan zee, waar de gehele RCL-delegatie overnachtte in hotel Zuiderduin. Het hotel had Pendelbussen ingezet om alle wandelaars naar de start te brengen in Alkmaar en weer terug natuurlijk. Op woensdag was de start op schaatsbaan De Meent voor de eerste etappe naar Egmond en Bergen met ruim 5 kilometer over het strand. Water was er genoeg, niet alleen op zee, maar de hemelsluizen werden flink opengetrokken. Het kon de RCL-ers niet deren en begonnen "zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam" te zingen. Het RCL-koor was geboren en zou de komende dagen nog veel van zich laten horen. Het ijsstadion kwam al weer in zicht en zo werd de eerste dag afgesloten met een heuse polonaise.

De 2e dag was de molenroute, met schitterende riviertjes en vele molens. Via Oterlaak en Heerhugowaard naar de veiling in Broek op Langedijk. Ook hier weer veel water van boven en van onder. Het prachtige veilinggebouw had geen vloer maar alleen steigers over het water.

Op de 3e dag was start en finish in het AZ stadion. De route ging door een mooi natuurgebied naar Heiloo en via de duinen naar Egmond-Binnen. Met het stadion weer in zicht werd eerst nog de auto-boulevard aangedaan, dwars door de toonzalen had men de tijd om de gewenste auto uit te zoeken.

Op de laatste dag werden de mooiste straatjes van Alkmaar aangedaan. Ook het RCL-koor liet weer flink van zich horen met diverse smartlappen en levensliedjes. Via Koedijk en de winkelstraat van Alkmaar, op weg over de rode loper naar de finish bij De Waag. De wandelaars van Runnersclub Lieshout kunnen terug kijken op mooie en prima door La Champion georganiseerde 4 daagse en een geweldige service van hotel Zuiderduin. Voor diegene die het gemist hebben een aanrader voor volgend jaar, maar eerst de RCL-Wandeltocht op 30 juni.