Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 32fcbf
Foto:
Muziek

Beek en Donkenaar bij ZomerOrkest Nederland

Beek en Donk/Gemert - Op vrijdag 26 juli is het weer zo ver: ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) begint haar tournee in Gemert (Café Den Engelenburcht, 20:00 uur). Het orkest bestaand uit 50 jonge muzikanten vanuit heel Nederland. Freek van der Heijden uit Beek en Donk speelt dit jaar mee met ZON2019.

Deze zomer is Freek geselecteerd om mee te spelen met het ZON, normaal gesproken speelt hij als slagwerker ook bij Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning in Beek en Donk. "Het ZON speelt echt van alles wat, zoals muziek van Muse, Saint Saens maar een Jazz en zelf een polka! Mijn favoriete stuk dit jaar is Vesuvius van Frank Tichelli". Voor Freek is het concert in Gemert bijna een thuiswedstrijd, hij hoopt dan ook op veel bezoekers vanuit de gemeente Laarbeek.

ZON heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, festivals en pleinen. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock. Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>