Logo mooilaarbeek.nl
De Dorpsstraat in Aarle-Rixtel, waar veel winkels zijn gevestigd   | Fotonummer: 6d8f2b
De Dorpsstraat in Aarle-Rixtel, waar veel winkels zijn gevestigd (Foto: Mark Barten)
TipLaarbeek.nl

Inwoners willen investeren in Laarbeekse producten en diensten

Laarbeek – TipLaarbeek deed recentelijk onderzoek naar het koopgedrag van de Laarbeekse inwoners. Verschillende vragen en stellingen over (lokaal) winkelen werden door de respondenten beantwoord.

Steun, dichtbij én een praatje
De één komt wekelijks bij de Laarbeekse winkeliers, de ander koopt liever alles online. Uit onderzoek blijkt dat veel ondervraagden het belangrijk vinden om winkels in eigen dorp te behouden. "Laarbeek moet leefbaar blijven en daar draag ik graag op deze manier een steentje aan bij", laat een respondent weten. Daarnaast vinden veel inwoners het fijn dat ze 'om de hoek' hun boodschappen kunnen doen, wordt het de Laarbeekse ondernemer 'gegund' en komt ook het sociale aspect aan bod: "Je komt nog eens mensen tegen…"

Prijsverhouding belangrijk
Op de stelling: 'Ik vind dat ik, als inwoner van de gemeente Laarbeek, moet investeren in mijn eigen gemeente door gebruik te maken van producten en diensten in de gemeente Laarbeek' antwoordt in totaal 77% van de respondenten: '(zeer) mee eens'. Sommige respondenten plaatsen daar wel een kanttekening bij: "Als de prijsverhouding gelijk is, koop ik liever in Laarbeek." Een klantenpas stemt de consument nog Laarbeeks gezinder. 55% van de respondenten geeft aan een kortingsbon of klantenpas een stimulans te vinden om binnen Laarbeek te winkelen. 19% is het daarmee oneens. De overige ondervraagden staan er neutraal in.

De respondenten die het oneens waren met deze stelling gebruiken o.a. als argument dat er weinig keus is als er veel winkels sluiten. "Nog een pizzeria, supermarkt of ijssalon lijkt me de verkeerde kant op gaan. Het aanbod moet interessant zijn en niet in viervoud."

Hét Grote Decemberboek
Op 14 november van dit jaar verschijnt Hét Grote Decemberboek, een Laarbeekse product- en cadeaubonnencatalogus. GoedeMorgen Media (uitgever van DeMooiLaarbeekKrant) wil inwoners bewust maken van lokaal denken en kopen. Shop voor Sinterklaas en Kerst bijvoorbeeld niet online maar kijk wat voor mooi gevarieerd aanbod Laarbeek te bieden heeft. Zo hopen ze dat meer mensen lokaal hun (december)inkopen doen.

Meedenken, meepraten?
Wilt u ook uw mening (anoniem) kenbaar maken en zodoende mee denken over zaken die binnen de gemeente Laarbeek spelen, dan kunt u zich inschrijven via de website: www.tipmooilaarbeek.nl. Circa twaalf keer per jaar ontvangt u een enquête. U bent niet verplicht deze in te vullen, maar kunt wel per zending uw mening kenbaar maken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>