Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 26bba0
Foto: Foto:
Evenementen

Concertmiddag in de Muziektuin

Beek en Donk - Stichting MuziektuinPodium verzorgt op zondag 25 augustus weer een concertmiddag met veel afwisseling in de Muziektuin van Beek en Donk.

Het concert wordt om 13.00 uur geopend door De Muziekvrienden uit Boekel. Dit uit vijfentwintig enthousiaste muzikanten bestaande blaasorkest is in 1947 opgericht in Huize Padua en is nog steeds met deze instelling verbonden. Op het repertoire staat moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, tango, Franse chansons, chachacha en swing, maar ook Tsjechische blaasmuziek, dixieland, wals en polka.

Om 14.00 uur vervolgt Gemengd Koor Primavera uit Lieshout het programma. Het koor bestaat uit ruim veertig enthousiaste vrouwen en mannen en staat onder leiding van dirigent Kees Manders. Zij zingen a capella in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas en het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Om 15.00 uur volgt een optreden van Blazerij De Molshoop uit Nuenen. Opgericht in 1979 als carnavalsbandje is De Molshoop inmiddels uitgegroeid tot een serieus blaasorkest dat onder leiding staat van dirigent Jef Pos. Het gestaag uitbreidende repertoire bestaat tegenwoordig volledig uit blues, Zuid-Amerikaans en populaire nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Om 16.00 uur start als afsluiting van het programma een optreden van de Solid Big Band uit Gemert. Het orkest is in 1990 opgericht als The Talk of the Town en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardige bigband, die onder leiding staat van jazztrompettist Richard Beeren. De Solid Big Band heeft inmiddels een groot repertoire opgebouwd. Zij streven ernaar om naast bekende nummers van bands als Count Basie en Duke Ellington ook veel bigband stukken te spelen van hedendaagse componisten.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op www.muziektuinpodium.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>