BabyKwartier breidt uit met BabyKwartierXL

Algemeen

Beek en Donk - Elke week wordt in de Bibliotheek in Beek en Donk kwartier gemaakt voor baby's tot 1,5 jaar. Dat doen ze op maandag van 15.30 tot 16.30 uur. Het BabyKwartier breidt uit met BabyKwartierXL. Iedere eerste maandag van de maand wordt een XL toegevoegd. XL betekent meer. Meer (voor)leesplezier. En nog meer samen genieten in de bibliotheek voor baby's en hun (groot)ouders/verzorgers.

Inlopen kan vanaf 15.30 uur. Daarna is er een gastspreker die op een toegankelijke manier informeert over allerlei zaken die jonge (groot)ouders bezighoudt. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Na een pauzemoment, met koffie of thee en voor de kleintjes een gezonde snack, verzorgt BoekStartcoach Marjon Smits een inspirerende activiteit waarbij de baby's en boekjes centraal staan. BabyKwartierXL wordt georganiseerd door Bibliotheek De Lage Beemden in samenwerking met De Zorgboog, Logopedie Beek en Donk en Fysiotherapie Kemps & Rijf.

Programma
Het allereerste BabyKwartierXL van Laarbeek vindt plaats op maandag 2 september. Logopedisten Kyona van den Hurk en Bibi van der Heijden van Logopedie Beek en Donk geven informatie over de spraak-/taalontwikkeling. Hoe verloopt deze bij baby's tot 1,5 jaar? Wat kun je als ouder doen om deze bijzondere ontwikkeling te stimuleren? Deze ervaren logopedisten vertellen er alles over en nemen de tijd om vragen te beantwoorden.

De volgende XL bijeenkomsten zijn op de maandagen 7 oktober, 4 november en 2 december. De onderwerpen die dan aan bod komen zijn de motorische ontwikkeling van baby's tot 1,5 jaar, mediaopvoeding en de spelontwikkeling van jonge kinderen.