Week van de Alfabetisering in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Van 9 t/m 15 september is het de landelijke Week van de Alfabetisering. Hierbij wordt er aandacht gevraagd voor (Nederlandse) mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Dit wordt ook wel laaggeletterdheid genoemd. Gemiddeld is 11% van de Nederlandse beroepsbevolking (16 – 65 jaar) laaggeletterd. In Laarbeek ligt dit gemiddelde nog hoger met circa 16%. Om deze reden organiseert het Taalhuis Laarbeek diverse activiteiten om meer bekendheid aan dit onderwerp te geven.

Taalhuis Laarbeek op Weekmarkt
Op de weekmarkt in Beek en Donk wordt op woensdagochtend 11 september van 9.00 tot 12.00 uur een kraam geplaatst met informatie over laaggeletterdheid en Taalhuis Laarbeek. De kraam zal bemand worden door enthousiaste (ervarings)deskundigen. Kom gerust even langs, iedereen is van harte welkom! In verband met de kermis staat de weekmarkt op het Heuvelplein.

Pop-up Spreekuur Super Sociaal
Op donderdag 12 september, vindt er vanuit Taalhuis Laarbeek een pop-up spreekuur plaats bij de bus van Super Sociaal in Aarle Rixtel. Dit is een rijdende supermarkt voor inwoners van Laarbeek die (tijdelijk) een lager inkomen hebben. Van 13.30 tot 14.30 uur kun je hier op deze dag terecht voor meer informatie over (het aanbod van) Taalhuis Laarbeek. Kom langs en laat je informeren tijdens dit pop-up spreekuur aan De Duivenakker 72a in Aarle-Rixtel (op het parkeerterrein rechts naast de Dreef, voor jongerencentrum Cendra).

Heb jij ook moeite met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer of ken je iemand die haar (vermoedelijk) moeite mee heeft? Kom dan naar de spreekuren op locatie! Kun je op deze data niet? Loop dan eens binnen bij de bibliotheek, bel naar 06–55370099 of stuur een mailtje naar info@taalhuislaarbeek.nl.