De ingang naar het processiepark
De ingang naar het processiepark

Groene hart van Mariahout blij met vernieuwd Oranjeplein

Algemeen Evenementen

Mariahout - Het geheel vernieuwde Oranjeplein in Mariahout wordt zondag 8 september officieel geopend. De Stichting Groene hart van Mariahout is heel enthousiast over deze herinrichting. Ook wordt bij de ingang van het processiepark een plaquette onthuld ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Laarbeek.

Al wandelende op de prachtige promenade wordt je nu als vanzelf uitgenodigd om even stil te staan bij de plaquette en dan via de fraaie poort het processiepark in te gaan. Rustig zittend op een bankje kun je dan midden in het groene hart van het dorp in de nabijheid van een monumentaal religieus beeld genieten van bloeiende struiken en wellicht het gekwetter van enkele vogels. Een geoefend oog zal constateren, dat door de droogte van vorig en van dit jaar de jonge aanplant een moeilijke start heeft gehad en nog de nodige zorg (= water) nodig heeft.

De Stichting Groene hart van Mariahout is zondag natuurlijk present met een eigen stand. Met eigen ogen kun je dan zien hoe de vrijwilligers van de parkwerkers en de stichting het besloten processiepark aangepast hebben naar een meer open dorpspark. Dat was financieel steeds mogelijk door subsidie van de gemeente en instanties als Rabobank, Oranjefonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Welzijnszorg Helmond en VSB-fonds.

Tijdens de laatste vergadering van de stichting werd bekend gemaakt, dat het parochiebestuur toestemming heeft gekregen van het Bisdom om de muur van ezelsruggen over de gehele lengte langs de Mariastraat op te knappen. De stichting stelt deze bijdrage van de parochie zeer op prijs. Hierdoor komt de wens om deze muur van ezelsruggen door te trekken tot aan de poort van het Openluchttheater een flinke stap dichterbij. Deze wens en het park zelf nog aantrekkelijker te maken en in goed staat te houden kost ondanks alle vrijwilligerswerk het nodige geld. Daarom wil de stichting je zondag graag over de plannen voor het park informeren. Ook is er dan voor iedereen, die het processiepark een goed hart toedraagt, gelegenheid om zich bij de stand in te schrijven als donateur van de stichting. Natuurlijk kunt u zich steeds voor een minimaal bedrag van €15,00 als donateur aanmelden bij Henk Hulsen of via info@groenehartmariahout.nl.