Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: tolk, pater Marcus Vinícius Maciel, burgemeester Frank van der Meijden, Will van den Boomen, pastor Geoffrey de Jong en Jan van den Boomen   | Fotonummer: 777f5f
Vlnr: tolk, pater Marcus Vinícius Maciel, burgemeester Frank van der Meijden, Will van den Boomen, pastor Geoffrey de Jong en Jan van den Boomen (Foto: )
Algemeen

Bezoek Pater Marcus Vinícius Maciel aan Laarbeek

Laarbeek – Burgemeester Frank van der Meijden ontving donderdag 19 september pater Marcus Vinícius Maciel, afkomstig uit de Braziliaanse stad Belo Horizonte. Daar is ook een Eustachius parochie waar in een Memorial de stoffelijke resten van Eustachius, de zaligverklaarde afkomstig uit Aarle-Rixtel, in een speciale graftombe worden bewaakt.

Samen met de twee broers van den Boomen kwam hij het geboortedorp van Eustachius bezoeken waarbij ook een bezoek aan de burgemeester van Laarbeek op het programma stond. Tijdens het gesprek, waar ook pastor Geoffrey de Jong bij aansloot, is onder andere gesproken over een permanente informatievoorziening in Laarbeek over Eustachius eventueel in combinatie met de Eustachius kapel in Lieshout.

Pater Marcus Vinícius Maciel reisde vanuit Belo Horizonte naar Rome voor een gesprek met het generaal bestuur van de congregatie en bracht een kort bezoek aan Nederland om met familie , de paters in Teteringen en de pastoor van de zalige pater Eustachius parochie in Laarbeek, nogmaals een indruk te krijgen over Eustachius in zijn geboorte streek. Ook was de pater aanwezig bij de inzegening van het Eustachius beeld in de St. Jan in Den Bosch.

Geboorteplek
Van der Meijden: 'Het graf van deze zaligverklaarde heeft in Brazilië nog dagelijkse vele bezoekers en de aan hem opgedragen diensten worden massaal bezocht. Een bijzondere man die we natuurlijk ook in zijn eigen geboorteplek niet mogen vergeten. Het initiatief om hem in Laarbeek meer zichtbaar te maken kan zeker rekenen op onze sympathie. We denken er graag in mee, maar zien dit in eerste instantie als een actie van de parochie in Laarbeek."

Meer info
Pater Marcus Vinícius Maciel is pastoor van de Paróquia dos Sagrados Coraçôes ( parochie paters van de Heilige Harten) oftewel het Santuário da Saúde e Paz ( Heiligdom van gezondheid en vrede). Hij is vanuit zijn congretatie de vice postulator voor de Heiligverklaring van padre Eustaquio. In Brazilië is hij de grote promotor van Eustachius .

Hubertus van Lieshout, kloosternaam Eustachius, was een Nederlands pater en missionaris die in 2006 door paus Benedictus XVI is zaligverklaard. Van Lieshout werd geboren in Aarle-Rixtel en leefde van 1890-1943.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>