Archieffoto: Open dag Howeko
Archieffoto: Open dag Howeko Foto: Dré Verbruggen

Open Dag Howeko

Algemeen

Beek en Donk - Howeko in Laarbeek houdt op zondag 29 september de jaarlijkse Open Dag. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom aan het Wethouder Heinsbergenplein 6 in Beek en Donk. Howeko heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ontmoetingsplaats voor inwoners van Laarbeek die samen een dagdeel een hobby uit willen oefenen.

Er worden veel activiteiten ondernomen zoals schilderen, boetseren, tekenen, mozaïek, pitriet, handwerk, foto en film en uiteraard houtbewerken. Alle activiteiten worden begeleid door mensen die de bezoekers terzijde kunnen staan met raad en daad. Voor het komende jaar wil een van de begeleiders kijken of er voldoende animo is voor een groep die met glas in lood gaat werken.

Wat de bezoekers bij al die activiteiten verbindt is de gezelligheid en het onderlinge contact. Voor veel bezoekers is de ontmoeting met andere Laarbekenaren de grootste motivatie om wekelijks Howeko te bezoeken. En dat doen elke week dan ook zo'n 250 mensen. Bij de open dag laten al de groepen zien wat ze zoal maken en is er uiteraard ruimte om vragen te stellen over wat er allemaal mogelijk is. Ook bakken ze tijdens de open dag weer verschillende, van klei gevormde kunstwerken, in de oven. Dit Raku stoken is altijd een mooi spektakel.

Dus als u interesse hebt in de activiteiten van Howeko en bij een lekkere kop koffie of thee gezellig wilt kletsen, kom dan naar de Open dag op 29 september.