Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV '33 start seizoen met nederlaag

Aarle-Rixtel - ASV '33 verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van een, met name in de tweede helft, beter Brandevoort.

In de eerste helft gebeurde er heel weinig op het veld. Beide ploegen speelden afwachtend en konden nauwelijks kansen creëren. De enige 'hoogtepuntjes' waren in de 21e minuut een schot vanaf 20 meter van Brandevoort, dat net over lat ging, en in de 25e minuut een kansje voor ASV '33. Stijn Kersjes raakte de bal niet vol, waarna de keeper de bal simpel kon oprapen.

In de rust had Brandevoort wat omzettingen gedaan en dat leverde direct resultaat op. Na een snelle uitbraak over links werd de bal uitstekend voorgegeven, waardoor Hein Westerlaken alleen nog maar de bal hoefde in te tikken: 0-1. Een minuut later volgde weer een goede aanval van Brandevoort, maar ASV-keeper Martijn Verbakel kon deze keer wel redding brengen.

Brandevoort bleef de beter voetballende ploeg en creëerde diverse kansen. Na een uur spelen werd de bal uit een corner hard ingekopt, maar ASV-verdediger Kevin van Schijndel redde op de doellijn. Een minuut later belandde een schot van Brandevoort op de lat. In de 70e minuut vergrootte Brandevoort de voorsprong door een treffer van Luuk van Stiphout.

Met nog 7 minuten te spelen kreeg ASV '33 pas de eerste grote kans van de wedstrijd. Door goed doorzetten van Maarten Verbakel kwam hij vrij voor de keeper, maar hij schoof de bal net naast het doel.

Enkele minuten later weer een kans voor ASV '33. Na een corner werd de bal weggekopt door een verdediger van Brandevoort. Mees van Roij schoot de bal hard in, maar via een verdediger ging de bal over de achterlijn. De laatste actie van de wedstrijd was een uitbraak van ASV '33 via Maarten Verbakel. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman van Brandevoort.

Uiteindelijk dus een verdiende nederlaag voor een aanvallend onmachtig ASV '33, dat wel enkele spelers miste vanwege vakanties en een blessure. Komende zondag wacht een pittige uitwedstrijd bij titelkandidaat Stiphout Vooruit.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel (70e min. Maarten Verbakel), Bart Wilms, Mees van Roij, Luc Bankers; Robbert Mol, Erwin van Dijk (83e min. Guus Haantjens), Thomas Fritsen; Bjorn van Neerven, Pim van den Tillaart, Stijn Kersjes.