Acht partijen bij Schaakvereniging DOT

Sport

Beek en Donk - Er werden dinsdagavond 24 september bij Schaakvereniging De Oude Toren 8 partijen gespeeld, 2 voor de bekercompetitie en 6 voor de reguliere competitie.

Youri en Chris speelden voor de beker, Youri kwam al vlug een stuk achter en Chris speelde de partij vakkundig uit. Ton moest al vlug een toren geven voor een paard tegen Harrie en kwam dat niet meer te boven. Teun was weer op oorlogspad en dit keer moest Piet er aan geloven die op een gegeven moment zijn dame van het bord zag verdwijnen ten koste van een loper. Jef dacht met een torenoffer eeuwig schaak te zien tegen Jan maar zag een veldje over het hoofd en moest toen zijn koning omleggen. Giel kwam al snel een stuk voor tegen Willy maar gaf dit daarna ook weer terug maar trok met een pion meer toch aan het langste eind. Zjon en Frans kwamen gelijkwaardig uit de opening maar helaas kwam Frans na een afruil een kwaliteit achter en werd langzaam terug gedrongen moest later opgeven. De langste partij van de avond was die tussen Aloys en André, Aloys trok aan het langste eind maar remise zou meer op zijn plaats zijn geweest.

Uitslagen: Youri-Chris 0-1, Harrie-Ton 1-0, Willy-Giel 0-1, Johnny-Thijs 0-1, Zjon-Frans 1-0, Jef-Jan 0-1, André-Aloys 0-1, Teun-Piet 1-0.