Afbeelding

Netwerken voor het goede doel, Dias Duurzaam organiseert het

Algemeen

Beek en Donk - Ondernemers en netwerken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een ziet het als een noodzakelijk kwaad, de ander vindt het prettig om met andere ondernemers in contact te komen. Maar wat als je kunt netwerken en daarbij tevens een goed doel kunt steunen? Een win-win-situatie voor iedereen. Dion Dekkers uit Beek en Donk, eigenaar van Dias Duurzaam, zorgt hiervoor. Op woensdag 30 oktober organiseert hij, samen met Maartje Desmares van Buro Bijster, een netwerkevent in Time-Out in Gemert.

Op deze avond hebben ondernemers de mogelijkheid om te netwerken met elkaar. De opbrengst van de avond komt ten goede aan SOS Kinderdorpen. "Ik was op vakantie in Gambia en kwam toevallig langs een locatie van SOS Kinderdorpen, in het plaatsje Bakoteh", vertelt Dekkers. "Ik stapte daar naar binnen, in een soort highschool. Wat me direct opviel was dat ze daar helemaal niets hebben om mee te werken. Toen kreeg ik het idee om (technische) spullen die wij overhebben, die hier niet meer voldoen aan de eisen, daarheen te sturen. Anders worden ze weggegooid. In Nederland krijgen leerlingen praktijkonderwijs en kunnen ze praktijkervaring opdoen, maar op die school hebben ze geen middelen om echt een vak te leren."

Het idee van een benefietavond voor ondernemers kreeg vorm. Hoe mooi is het namelijk om het uitbreiden van je netwerk te combineren met een goed doel. "Op die avond kunnen ondernemers met een hapje en een drankje hun netwerk uitbreiden. We houden daarnaast een veiling. We hebben bedrijven bereid gevonden om diensten en producten beschikbaar te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om zo te doneren."

Dekkers en Desmares merken dat veel bedrijven wel iets voor het goede doel willen doen maar vaak niet precies weten wat. "We willen mensen bewust maken dat het mogelijk is. We merken dat veel mensen wel willen steunen, maar dat ze bijvoorbeeld geen spullen hebben. Met het bedrag dat we op deze avond bij elkaar krijgen, kunnen we in Gambia ook spullen kopen die ze op die school kunnen gebruiken."

Na zijn bezoek aan de school in Gambia heeft Dekkers de school in zijn hart gesloten. "Ik heb dagelijks contact met de schooldirecteur. Dit is ook zeker niet het laatste wat ik voor hen ga doen. Het geld wat we deze avond ophalen, ga ik zelf daarheen brengen."

Kijk voor meer informatie op netwerkenvoorgambia.nl.