Afbeelding

Programmeren voor echte codekrakers

Algemeen

Lieshout - Kinderen die van onderzoeken en ontdekken houden. Van games ontwerpen of aansturen. Van robots laten rijden door zelf een route te programmeren. Voor hen zijn de vier workshops 'Programmeren' in het TechLab van Bibliotheek De Lage Beemden bedoeld. Ontdek hoe je robots kunt aansturen, schrijf je eigen codes en zie wat er gebeurt. Programmeren voor echte codekrakers dus.

Voor kinderen die graag games spelen waarin zij zelf bepalen wat er gebeurt. Programmeren is echt hun ding. We roepen kinderen van 8 t/m 14 jaar op om mee te gaan op de expeditie 'Programmeren' van het TechLab. Tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten gaan ze samen met mede expeditieleden aan de slag.

Wat gaan ze doen?
Ze leren wat programmeren nou eigenlijk is. Ze gaan aan de slag met verschillende programmeertalen, zoals Scratch en Python. Ze bouwen en programmeren met LEGO WeDo. Ze programmeren de robot Dash. En ze gaan een echte programmeerwedstrijd aan tegen hun mede expeditieleden. In het TechLab vinden ze alle materialen en de begeleiding om nog meer te leren over programmeren. De Technauten zijn er om iedereen te helpen.

Praktische informatie
De kosten van €25,- voor deze Expeditie zijn voor alle 4 de bijeenkomsten samen en zijn niet los te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 6, 13, 20 en 27 november in het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2. Elke bijeenkomst is van 15.30 uur tot 17.00 uur. Er wordt ook echt om 15.30 uur gestart. Ouders mogen natuurlijk het eindresultaat van elke bijeenkomst komen bewonderen, maar tijdens de bijeenkomst zijn alleen de kinderen op expeditie. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Er is plek voor 12 kinderen. Vol=vol.