Logo mooilaarbeek.nl

Meer sfeer in huis dankzij een verbouwing

Word je gek van die groene muur, ontbreekt het juist aan kleur in je huis of krijg je bijvoorbeeld niet genoeg licht binnen? Of je nu al jaren in hetzelfde rijtjeshuis woont, net een villa gekocht hebt of gewoon je appartement wilt opleuken, er zijn vele manieren om je huis meer sfeer te geven. Je kunt natuurlijk zelf proberen wat dingen in huis te veranderen. Misschien huur je wel een binnenhuisarchitect in. Maar wat als al deze pogingen je huis nog steeds niet de sfeer geven die je zoekt? Dan is het tijd om het drastischer aan te pakken: overweeg een verbouwing.

De kosten van een verbouwing
Een verbouwing van je huis is vaak niet goedkoop. Spaar ervoor of zet de mogelijkheden voor geld lenen om te verbouwen eens op een rij. Denk daarbij vooral ook aan wat het je oplevert. Wat kost het om die dakkapel te laten bouwen, zodat je met veel plezier die donkere zolderkamer kunt gaan gebruiken? Hoeveel energie levert het je op om je woonkamer anders in te delen? Denk goed na over de kosten van dergelijke aanpassingen in je huis en in welke mate het je daadwerkelijk meer sfeer op gaat leveren. Ook is het handig om je te laten informeren door een iemand die veel van verbouwingen af weet. Ga je voor een grootse verbouwing, dan is het slim om te bedenken welke dingen je zelf kunt doen.

Maak een plan voor jouw sfeer verbouwing
Maak een uitgebreid plan wat je precies wilt verbouwen en hang er een prijskaartje aan. Een deel van de veranderingen voor meer sfeer in huis kun je vast zelf doen. In een nieuwe erker kun je misschien zelf wel de gordijnen op maat maken en die nieuwe muur schilder je zelf in je favoriete kleur! Dat soort 'klusjes' zelf doen scheelt een hoop tijd én je hoeft misschien minder geld te lenen. Ook zijn er op internet veel leuke "Do it yourself" projecten te vinden om je -al dan niet verbouwde- huis mee op te leuken. Google maar eens op "DIY home decor" en laat je verrassen door de leuke creatieve projecten waarmee je elke kamer een eigen stijl kunt geven. Door decoraties zelf te maken kun je besparen op het budget voor je verbouwing.

Geld lenen verbouwing
Wil je iets aan je huis veranderen, dan kun je vaak speciaal geld lenen voor de verbouwing. Bijvoorbeeld via een bouwdepot op je hypotheek, maar er zijn ook andere partijen die op deze manier van geld lenen de verbouwing mogelijk maken. Houd er rekening mee dat lenen geld kost. Overhaast geld lenen verbouwing dus nooit, maar denk er goed over na en bekijk ook eens de mogelijkheden van een lening oversluiten.

Hopelijk heb je met de tips in dit artikel een gevoel wat je kunt doen om je huis meer sfeer te geven. Helemaal wanneer je dit wilt doen door een verbouwing aan te gaan. De belangrijkste tip is dus om je goed voor te bereiden op het budget dat je nodig hebt om de aanpassingen voor meer sfeer te realiseren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>