Robert Neilen probeert in balbezit te komen. Mart Bekkers zoekt positie

ELI en Milheezer Boys houden elkaar in evenwicht

Lieshout - Deze heel aantrekkelijke wedstrijd bleef zonder doelpunten, maar niemand zou verbaasd zijn geweest als het 3-3 of 4-4 was geworden. Beide ploegen waren uit op een overwinning om uit de onderste regionen te raken en zochten dan ook 90 minuten lang de aanval. Dat resulteerde aan beide kanten in enkele heel grote kansen. Steeds stond echter een goede doelman, een verdedigend been, de paal, een onnauwkeurige laatste pass of simpel enig fortuin een treffer in de weg.

Het shirtje was ook een item. Zo begon dit duel met de nodige vertraging, omdat de bezoekers hun shirtjes vergeten waren en speelde ELI op verzoek van de scheidsrechter in de 2e helft met een ander shirt vanwege het geringe onderscheid van de blauwe en groene shirts. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers na een foutieve pass in de ELI-defensie, maar Verheijen schoot hoog over. In de 12e minuut was het Ruben van Hoof, die het goede voorbereidende werk van Mart Bekkers bijna bekroonde. De bal ging rakelings voorlangs. In de 20e minuut had ELI alle geluk, dat een treffer uit bleef. Eerst redde Marvin Jansen bekwaam bij een corner. Kort hierna belandde een inzet van Keunen tegen de paal en vergat Van der Vrande om van dichtbij te scoren. Hierna kreeg Ruben van Hoof een grote kans, maar de doelman kon nog redding brengen en was Willem Slegers 2 keer dichtbij een doelpunt.

Evenals voor de pauze hielden de teams elkaar in de 2e helft in evenwicht. Na een uur vergat Roel Donkers prachtige voorbereidend werk van Robbert Neilen en Mart Bekkers te verzilveren. Aansluitend werkte Broeks bijna vanaf de achterlijn de bal tegen de paal. Het spel bleef op een neer gaan. De Milheezer goalie tikte een bal van Roel Donkers nog over de lat. Bij een hoekschop wist Stijn Donkers de bal op aangeven van Lex Hollanders van dichtbij nog over het doel te krijgen. De laatste grote mogelijkheid was in de slotseconde voor de bezoekers. Broeks schoot voorlangs. Door deze 0-0 blijven beide teams op de ranglijst op gelijke hoogte.

Zeker positief aan de zijde van ELI was, dat er enkele heel goed opgezette aanvalscombinaties te zien waren en dat voor het eerst de nul werd gehouden.

Zondag staat voor ELI bij sv Brandevoort een moeilijke wedstrijd op het programma. Nog nooit kon ELI daar een punt halen.

Opstelling ELI: Marvin Jansen, Mart Bekkers (Bart Verkuijlen), Bas Hollanders, Lex Hollanders , Aaron Hurkx, Joost van der Tol, Willem Slegers, Ruben van Hoof, Niels den Bol (Stijn Donkers), Roel Donkers en Robert Neilen (Erik Swinkels).