Derde film filmcyclus Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden dit jaar voor de 12e keer een filmcyclus. De cyclus bestaat uit 4 films en het thema van deze reeks is: 'Humor, meer dan alleen maar lachen'. De komende maanden zullen we steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 3: 'En Man Som Heter Ove / Een man die Ove heet', Hannes Holm, 2015 (112 min.) Dinsdag 5 november.

'Ironie en humor'
Een tragi-komedie en feelgood film tegelijk. Ove, 59 jaar oud, gepensioneerd, is de mopperkont van de buurt, bits, beschadigd door het verleden dat hij nog altijd niet heeft kunnen verwerken. Soms ziet hij het helemaal niet meer zitten. Elke ochtend loopt hij zijn inspectierondje, verplaatst verkeerd geparkeerde fietsen en controleert de afvalbakken. Er is een reden waarom hij zijn buurtgenoten op een afstand zet, maar die houdt hij voor zichzelf. De komst van nieuwe, buitenlandse overburen, die bij de verhuizing per ongeluk zijn brievenbus omver rijden, betekent een doorbraak. Het is ook het moment waarop in het komische en ironische de ernst en diepte van echte humor doorbreekt.

De filmvertoningen vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2 en starten om 13.30 uur met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,00 per film.

Meer informatie kunt u opvragen bij Suzan de Koning van ViERBINDEN via 0492-328800 / 06-19502192 of sdkoning@vierbinden.nl

Kom, kijk en geniet.