Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 70b671
Foto: Jo Kuypers
Natuur

IVN Laarbeek wandeling in de Grotelse Heide

Aarle-Rixtel - IVN Laarbeek verzorgt zondagochtend 10 november een excursie in Grotel. Het schitterende landschap van de Grotelse Heide blijkt in elk jaargetijde de moeite waard te zijn.

Hier zijn vele verschillende soorten landschappen te zien. Heide, naaldbos, droog loofbos met berken en zomereiken, nat loofbos met zwarte els en es en hier en daar een schietwilg, cultuurgrasland, soortenrijk grasland, halfnat heide-grasland, akkerland, kapvlakten en andere zijn hier in al hun diversiteit te bewonderen. De open gebieden en de bosgebieden wisselen elkaar af en geven het landschap een exotische tint. Door dit alles heen stroomt de Esperloop, een authentieke heidebeek met steile oevers en schoon en ijzerrijk water met kans op de ijsvogel.

De laatste weken waren relatief nat. Een grote rijkdom aan paddestoelen is te verwachten op deze wandeling. De gidsen zijn hierin gespecialiseerd, dus is het een buitenkans deze natuurwandeling op dit tijdstip mee te maken. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd voor deze wandeling. De gidsen nemen spiegeltjes, loepjes en zoekkaartjes mee, zodat de kinderen zelf ook actief bezig kunnen zijn. Ook in andere opzichten kunnen ze niet om de herfst heen, een prachtig jaargetijde waarbij de bomen verkleuren en waar ze ook al weer kunnen laten zien dat ze al bijna klaar zijn voor de winter en de meeste zelfs al voor de lente.

De wandeling begint om 10.00 uur en zal tot ongeveer 12.00 uur duren. De start van de wandeling zal zijn bij de parkeerplaats naast Grotels Hof, Grotel 5 te Bakel. Tot ziens op deze zondag 10 november, waarop men weer de kans heeft op een heel bijzondere natuurbeleving.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>