Logo mooilaarbeek.nl
Wijnproefavond   | Fotonummer: bda13c
Wijnproefavond (Foto: )

Wijnactie harmonie Sint Caecilia Lieshout

Lieshout - Harmonie Sint Caecilia start op zaterdag 16 november met de jaarlijkse wijnactie in Lieshout en Mariahout. Vanaf 10.00 uur komen de muzikanten huis aan huis de met zorg geselecteerde rode en witte wijn aanbieden voor €6,00 per fles. Ook kunt u gebruik maken van de speciale aanbieding van een doos met 6 flessen voor €35,00. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verenigingskas.

De wijnactie loopt in Lieshout vanaf 1999 en inmiddels zijn de mensen uit Lieshout en Mariahout er aan gewend dat Sint Caecilia voor de feestdagen haar wijn aanbiedt. Door de intensievere samenwerking met de harmonie O & U uit Beek en Donk die hebben dit succesvolle concept overgenomen en wordt gezamenlijk de wijnen ingekocht. Rond de Kerst en Nieuwjaar, zo denken zij, wil iedereen wel een wijntje drinken. En de weinigen die dat niet doen, doen er goed aan om enkele flessen te kopen en die als cadeau te schenken aan vrienden of bekenden. Immers men steunt daarmee een muziekvereniging die zich elk jaar weer op vele fronten manifesteert. Een harmonie die voor de burgers van de beide kerkdorpen klaarstaat als men daarom vraagt. Zoals u weet zijn de flessen voorzien van een eigen etiket met daarop de Lieshoutse muziekkiosk; voor de liefhebbers een echt collectors item. Een speciaal samengesteld panel van leden, die de doorsnee smaak van van de Laarbeekse bevolking vertegenwoordigde, heeft ook nu weer enkele wijnen voorgeproefd en met veel zorg daaruit een rode en een witte wijn geselecteerd. De witte wijn die zij geselecteerd hebben is opnieuw een Chardonnay, dit is een wijn vergelijkbaar met de wijn van 2018, een droge witte wijn. Een wijn met een heldere bleke citroengras kleur. Duidelijk herkenbaar zijn de tonen van citrus, limoen, perzik en zoete ananas. De wijn is fruitig met zijn milde zuren is de afdronk rond en zacht.

De rode wijn is een Merlot, een volle elegant drinkende rode wijn uit Zuid-Frankrijk, de Merlotdruif zorgt voor rondeur en zachtheid. Hij is fruitig en kruidig, sappig met wat stevigheid, kortom een toegankelijke wijn. Verrassend is dat de rode wijn, evenals het voorgaande jaar, wederom door het panel als beste wijn verkozen is uit het aangeboden assortiment tijdens de wijnproefavond. Deze keuze beveelt het panel van harte bij u aan. U zult er zeker van genieten en bovendien steunt u met de aankoop een enthousiaste muziekvereniging. Graag tot zaterdag 16 november.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>