Logo mooilaarbeek.nl
Kunst en Cultuur

Samenwerking De Eendracht en 't Oude Raadhuis; Kunst Dichtbij

Beek en Donk - Waarom kunst ver weg zoeken als de regio zoveel interessants te bieden heeft? Dit is het uitgangspunt van een samenwerking van Buurtvereniging De Eendracht met stichting 't Oude Raadhuis op het Heuvelplein. Als 'buurtgenoten' kunnen ze elkaar versterken, ook in het kader van 'Heuvelplein Beleefplein'.

Er lag een vraag bij de buurtvereniging om een cultuurgroep op te zetten voor museumbezoek e.d. en ook was deze behoefte er bij 't Oude Raadhuis. Hieruit is een werkgroep ontstaan die nu jaarlijks een aantal uitstapjes gaat aanbieden in de nabije omgeving. Dus geen grote musea, maar vooral galeries, musea of kunstenaars in de regio. De toelichting zal gegeven worden door de kunstenaars zelf of een gids. Het bezoek wordt mede geïnitieerd door de buurtvereniging.

Ze starten op 11 december met een bezoek aan galerie Bonnard in Nuenen; daar wordt onder het genot van koffie of thee toelichting gegeven op het werk in de galerie. Eind maart hebben ze Lucas Gassel gepland in het Museum Helmond en in mei volgt dan nog een derde bezoek.

Alle leden van de Eendracht, de vrienden van 't Oude Raadhuis en dorpsgenoten die hier interesse in hebben kunnen zich opgeven om mee te gaan. Opgeven voor een bezoek aan galerie Bonnard graag voor 9 december per mail: Kunstdichtbij@gmail.com of tel. 0492-450064 (evt. antwoordapparaat) of 06-52468030. Eigen bijdrage €3,00 voor entree en koffie/thee. Verzamelen om 13.30 uur in 't Oude Raadhuis. Graag ook opgeven of u met eigen vervoer gaat of wilt meerijden. Eventuele vragen liefst via mail of anders per telefoon.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>