Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 28382e
Gezondheid

Reanimeren kun je leren

Aarle-Rixtel - De EHBO-vereniging in Aarle-Rixtel geeft op dinsdag 21 en 28 januari een cursus Reanimatie-AED. Op deze cursus wordt geleerd wat te doen bij een circulatiestoornis (hartstilstand). De eerste minuten zijn daarbij cruciaal. Op de cursus leert u hoe u een hartstilstand herkent en welke stappen vervolgens moeten worden doorlopen.

U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies te geven. De reanimatievaardigheden worden geleerd op een oefenpop. Daarnaast leert u het gebruik van een AED (een Automatische Externe Defibrillator). Met behulp van een AED kan het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok gegeven worden wat het slachtoffer een grotere kans op overleven geeft. Na de cursus ontvangt u een certificaat.

De lessen worden gegeven in De Dreef, Duivenakker 76 en de lestijd is van 20.00 tot 22.30 uur. De kosten bedragen €30,00, dat is inclusief het boekje en de koffie of thee. Aanmelden kan via ehbo-aarle-rixtel@onsbrabantnet.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar Ans Corbeij, tel. 0492-381596.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>