Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 175361
Foto:
Kunst en Cultuur

'Kunst Dichtbij' bezoekt Galerie Bonnard

Beek en Donk - Het eerste bezoek van Kunst Dichtbij, een samenwerking tussen 't Oude Raadhuis en buurtvereniging De Eendracht uit Beek en Donk is een groot succes geweest. Er was een enthousiaste ontvangst bij Galerie Bonnard door de galeriehouders David en René met koffie en koek.

Daarna volgde een toelichting op de bijzonder mooie expositie van Mitzy Renooy. Haar werk is momenteel zeer geliefd in Nederland en ver daarbuiten. Haar schilderkunst is veelzijdig, maar vooral de werken met kinderen in hun openheid en echtheid zijn fantastisch. Doordat de galeriehouder David een diepere inkijk en toelichting gaf, kwam deze kunst écht 'dichtbij' en maakte extra indruk. Ook werd er nog werk van een jonge Russische schilderes en van Jan Smits uit Beek en Donk toegelicht; Jan was zelf ook aanwezig bij de groep.

Wat deze middag zo bijzonder maakte en wat iederéén zo waardeerde was de uitleg vanuit een eigen kundigheid en enthousiasme van de galeriehouder.

Hiermee is een mooi begin gemaakt van deze activiteit en de bezoekers verheugen zich al op het vervolg. Daarom is er al een afspraak gemaakt met het Museum Helmond voor de expositie van Lucas Gassel op dinsdag 17 maart 2020. Noteert u deze middag alvast in uw agenda als u meewilt; er zijn beperkte plaatsen i.v.m. de grootte van de groep. In januari komt er uitgebreidere informatie over het bezoek aan Museum Helmond U kunt zich opgeven via KunstDichtbij@gmail.com of telefonisch via 0492-450064 of 06-52468030.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>