Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8a715a
Foto: Martin Prick

René Jansen vertrekt als wijkagent uit Beek en Donk

Beek en Donk - René Jansen was jarenlang als wijkagent het gezicht van de politie in Beek en Donk. Na 9 jaar stopt hij hiermee en gaat hij per 1 januari 2020 in dezelfde functie verder, maar dan in Gemert-Oost. Marianne van Kempen gaat René vervangen in Beek en Donk. René blikt terug op zijn tijd in Laarbeek en Marianne stelt zich aan de inwoners voor.

Een gezicht in de wijk
"Een wijkagent zorgt onder andere voor rust in de wijk", vat René zijn taak samen. Vroeger heette een wijkagent een buurtbrigadier. Wijkagenten lopen ook wel eens op een gewone dag de wijk in om spontaan een babbeltje te maken over de gang van zaken. "Buurten doe ik graag. Ik wil graag de mensen leren kennen om ze te kunnen helpen vóór de problemen ze boven het hoofd groeien." René en Marianne geven aan dat de politie meer doet als alleen bonnen schrijven. "Dat is maar het topje van de ijsberg in ons werk." De twee benadrukken dat het onder andere belangrijk is dat de wijkagenten de weg richting de hulpverlening kennen. "Wij kunnen inwoners wijzen op het bestaan van hulpinstanties. Ook werken wij veel met deze partijen samen en zo constateren en observeren wij zaken. Hierbij kun je denken aan een samenwerking met WoCom (woningcoöperatie). Stel dat een huurder al een paar maanden betaalachterstand heeft, dan kunnen er meer problemen spelen als dat je aan de buitenkant ziet."

Toch kent niet iedereen de wijkagent persoonlijk. "Vaak kennen wij alleen de wijkbewoners die ons nodig hebben of waar wij vanuit ons vak iets mee moeten", legt René uit. Samen met wijkagent Bert Bruggeman was René verantwoordelijk voor Beek en Donk. Een belangrijk succes boekte de politie eind 2018 na een golf van overvallen in Beek en Donk. Veel instanties werkten hierin samen met ons, waardoor dit resulteerde in de arrestatie van een aantal verdachten. "Wij hebben hier een belangrijke functie in gehad, omdat we de mensen in Beek en Donk kennen."

Opvolgster
Marianne van Kempen – voormalig wijkagent in Asten en Someren – gaat René opvolgen als wijkagent van Beek en Donk. Ze wil graag direct met mensen in de wijk in contact komen. "Daarmee bedoel ik dat ik met mensen in gesprek wil gaan om te kijken hoe problemen kunnen worden opgelost of worden voorkomen." Marianne vindt ook het gebruik van sociale media erg belangrijk en zal daarom ook via Instagram te volgen zijn. "Als ze met vragen zit, kan ze natuurlijk altijd op mij een beroep doen", vertelt René, " want ook al werk ik in Gemert, we horen allebei bij het team Gemert-Bakel/Laarbeek en ik ben compleet ingelezen in Beek en Donk."

René wil graag alle partners en wijkbewoners bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen 9 jaar. Verder zal hij in lopende zaken nog tot op zekere hoogte betrokken blijven.

De MooiLaarbeekKrant wenst Marianne veel succes als wijkagent In Beek en Donk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>