Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6a6b49
Foto: Martin Prick
Sport

Kinderen bewegen in de vakantie dankzij Laarbeek Actief

Beek en Donk - Sporthal D'n Ekker is de eerste dagen van 2020 het toneel van één van de activiteiten van Laarbeek Actief. Onder leiding van Jaccy van den Enden wordt elk jaar in Laarbeek een aantal activiteiten georganiseerd voor de schooljeugd. Doel is hen te laten bewegen en tevens kennis te laten maken met het leuke van sportief bezig zijn.

Vakantie
In verband met de versnippering van de dagen is dit jaar gekozen voor een periode van 3 dagen achter elkaar, waarop sportactiviteiten worden georganiseerd. In het buurthuis van Mariahout, het gebouw van tafeltennisvereniging 21 te beek en Donk en in de gymzalen aan de Otterweg en d'n Ekker komen verschillende activiteiten aan bod. Van het tafeltennissen tot een luchtkussenspektakel worden er verschillende sportieve zaken aangeboden. Er nemen kinderen uit heel Laarbeek deel en het ene jaar is het minder dan andere jaren. Dit heeft te maken met de vakantieplanning van de ouders en de planning van de sporten alsmede de verdeling van de activiteiten over Laarbeek. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om de kinderen niet tegelijk te laten spelen. Daarom zijn er aparte tijden voor groep 1-2, 3-4, 5-6, en 7-8. Dan komen alle kinderen aan bod en worden de kleintjes niet onder de voet gelopen.

Bewegen
Er wordt les gegeven door leerlingen van het derde jaar MBO en Tim van Horik, leerling bij van het Commanderij College, die voor zijn school deze activiteit mee organiseert. "Zo kwamen ze er vanmorgen achter dat een krachtstroomkabel niet was meebesteld!", lacht Jaccy. Ook in de andere vakanties wordt door Laarbeek Actief een sportief gebeuren georganiseerd. Ouders betalen hiervoor een klein bedrag, maar krijgen daar professionele begeleiding voor terug. Dit is niet de enige doelgroep van Laarbeek Actief. Het (laten) bewegen van alle leeftijdsgroepen en het kennis laten maken met en propageren van sportverenigingen staat bij hen op de eerste plaats.

Jeugd
Sanne Steenbakkers zit in groep 8 van de Muldershof in Beek en Donk. Ze is lid van Laarbeek Actief Junior. Ze hebben zelf een aandeel in het begeleiden van, het opstellen van de toestellen, maar ook vooral in het bedenken van de verschillende onderdelen, die aan bod komen. "Ik heb een sollicitatiebrief moeten schrijven en daarna ben ik uitgekozen om met de juniorafdeling mee te doen". Vooral ook het helpen van de kleinere kinderen op de -voor hen- torenhoge klimtoestellen vindt ze erg leuk. Laarbeek Actief Junior is opgericht naar analogie van de Jeugdgemeenteraad en andere initiatieven om de jeugd al vroeg te betrekken bij de samenleving.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>