Logo mooilaarbeek.nl
De jubilarissen van vv Mariahout   | Fotonummer: 25e72a
De jubilarissen van vv Mariahout (Foto: Peter van den Broek)
Sport

vv Mariahout luidt 2020 in

Mariahout - De eerste zondag van het nieuwe jaar staat bij vv Mariahout traditioneel uit dezelfde mooie dingen: lekker voetballen, gezellig samen brunchen, elkaar het allerbeste wensen, alle jubilarissen in het zonnetje zetten en tenslotte de Mariaan en supporter(s) van het jaar bekendmaken. Ook dit jaar werd het weer net zo gezellig als anders, maar volgde er wellicht voor velen een verrassende mededeling van de voorzitter.

Nadat vele senioren genoten hadden van een 7 tegen 7 toernooitje en een door de club georganiseerde brunch, heette voorzitter Jeroen de Louw iedereen welkom met welgemeende gelukwensen voor het jaar 2020 en blikte hij terug op het afgelopen jaar. Een jaar waar de Ginderderby tegen Eli 6 punten opleverde, maar bovenal een jaar waarin de voetbalclub mooie stappen gemaakt heeft. Zo werd er zowel financieel als organisatorisch een prima jaar beleefd en is vv Mariahout goed op weg naar een energieneutraal sportpark. Het afgelopen jaar is daarnaast ook een nieuwe AED geplaatst en hebben 19 geïnteresseerden met succes deelgenomen aan een AED-cursus.

Het meest trots is Jeroen op het feit dat vv Mariahout meer dan een club is. Het brengt mensen bij elkaar. Ook de vrijwilligersavond, met als hoogtepunt de dik verdiende vrijwilligerspenning voor Hans Aarts, werd erg goed bezocht. Verder zijn er, dankzij de activiteitencommissie, veel nevenactiviteiten georganiseerd die ook voor de niet-voetballers veel plezier brengen.

Maar er werd ook vooruitgeblikt. Als eerste op de nieuwe hoofdtrainer vanaf seizoen 2020-2021. Vol trots wordt gesproken dat er vanuit de eigen organisatie de mogelijkheid geboden wordt aan jeugdig talent om zich te ontwikkelen. Freddy Vermeulen krijgt vanaf het volgende seizoen, gesteund door een ervaren technische staf, het eerste elftal onder zijn hoede. Ook is de club zich aan het oriënteren op LED-veldverlichting. Jeroen eindigde zijn woord met de mededeling dat hij na vier termijnen en twaalf jaar voorzitterschap, de tijd rijp acht om na dit seizoen te stoppen als voorzitter. Een voor hem moeilijke beslissing die natuurlijk niet over één nacht ijs is gegaan. Een toelichting op zijn besluit is te lezen op www.vvmariahout.nl.

Uiteindelijk werden de jubilarissen gehuldigd. Onder de 15 jubilarissen zijn er vijf 50 of 60 jaar lid van de club. Leo van den Heuvel 60 jaar lid en Harold van den Broek, Mari van Eijndhoven, Riny van Asten en Ferd Rooijmans 50 jaar lid. Aan de hand van een gezellig interview werd er bij de in grote getalen aanwezigen meerdere keren een lach op het gezicht getoverd toen de heren vragen over elkaar moesten beantwoorden. Maar zij kregen ook een volle kantine muisstil tijdens hun verhalen over vroeger en waarom zij de club al die jaren zo trouw gebleven zijn. Daarna werden ook de overige jubilarissen naar voren geroepen: Haike Aarts en Richard de Beer voor hun 40-jarig lidmaatschap en Ronnie en Hans van Stiphout, Serge van Hout, Rick van den Heuvel, Geert van Doorn, Geert van Gorp en Fridus en Luuk Leenders voor hun 25-jarig lidmaatschap. Alle jubilarissen werden, terwijl er van hen op de drie televisies foto's uit de oude doos werden getoond, uiteindelijk gefeliciteerd en kregen bloemen en een attentie.

De nieuwjaarsreceptie eindigde met de onthulling dat Jo Leenders en Tiny Corsten uitgeroepen zijn tot supporters van jaar en dat de onderscheiding voor dé vrijwilliger, oftewel de Mariaan van het jaar ging naar de zichtbaar ontroerde Jan (Jantje) Leenders.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>