Logo mooilaarbeek.nl

Blauwe Schut bedankt alle gulle gevers

Aarle-Rixtel - In december trotseerden de gildebroeders van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel weer en wind om huis aan huis aan te bellen voor een financiële bijdrage. Het rondgaan voor 'schutsgeld' is een traditie die stamt uit de tijd van de heroprichting van de Blauwe Schut en is onontbeerlijk om eeuwenoude cultuur in stand te kunnen houden.

Hoewel de kosten van aanschaf en onderhoud van uniformen en materialen voor het overgrote deel door de gildebroeders zelf gedragen worden, is ieders bijdrage zeer welkom. Op 9 juni 2024 organiseert de Blauwe Schut een gildefeest in het kader van het 700-jarig bestaan waarvoor uiteraard ook de nodige financiële steun nodig is. De gilden zijn niet weg te denken uit de Brabantse samenleving. Niet voor niets zijn de tradities van de Noord-Brabantse schuttersgilden aangemerkt als 'Immaterieel Erfgoed' dat op grond van een Unesco-verdrag bescherming verdient en geniet. De Blauwe Schut laat graag weten dat ieders financiële bijdrage erg op prijs gesteld is. Heel hartelijk dank!

Kijk voor meer informatie op www.olvgilde.nl stuur een mail naar secretariaat@olvgilde.nl of bel met 06-52462803.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>