Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f93a29
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Onderwijs

"De Muldershof blijft in ontwikkeling!"

Beek en Donk - Het nieuwe jaar is weer begonnen. Het jaar 2019 was een mooi jaar voor Basisschool de Muldershof en directeur Dries Klösters. Vorig jaar werden al een aantal veranderingen in gang gezet en in 2020 gaat de Muldershof daar gewoon mee door!

Continurooster
Vanaf schooljaar 2020-2021 zal de Muldershof starten met een continurooster. Wat houdt dat precies in? Met een continurooster gaan de leerlingen tussen de middag niet meer naar huis, maar blijven ze op school. "Op dit moment blijft zo'n 60% van onze leerlingen al over", zegt Dries. "De pauze is nu nog 1 uur en 15 minuten. Dat zal straks korter worden, maar de kinderen zijn dan ook eerder uit van school. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden de lestijden van 8.30 tot 14.30 uur. Op woensdag is de school om 12.00 uur uit. Het is voor de kinderen toch fijn om die woensdagmiddag lekker vrij te zijn! Elke vier jaar doen wij een enquête onder de ouders. Vier jaar geleden zat niemand echt te wachten op een continurooster, terwijl dit jaar zo'n 70% aangaf dat dat de voorkeur heeft", vertelt Dries.

Kindcentrum Beekrijk
Vorig jaar werd Kindcentrum Beekrijk gestart. "We hebben afgelopen jaar een beetje kunnen snuffelen en aankomend jaar gaan we écht aan de slag." Het kindcentrum bestaat natuurlijk uit verschillende locaties zoals 't Otterke en de kinderopvang, en niet iedereen kent elkaar. "Vandaar dat we woensdag 15 januari een Nieuwjaarsreceptie houden voor de medewerkers van het Kindcentrum." Er zijn allerlei activiteiten gepland zoals een toast op de doorstart, een heuse pubquiz en overheerlijke frietjes van de frietkar! Bouwen aan het teamgevoel is heel belangrijk.

Mooie ontwikkelingen
Met trots vertelt Dries over het rapport van de Onderwijsinspectie: "Dit jaar hebben we drie (!) keer een goed ontvangen. Daar zijn we ontzettend trots op!" De Muldershof is druk bezig om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs. "We lopen daarmee niet voorop, maar ook zeker niet achteraan. We hebben een mooie stijgende lijn en op alle fronten zijn we bezig om te ontwikkelen."

Zo startte afgelopen herfst alle klassen met Engels, maar zo ook de verandering van schoolrooster. Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen, maar ook te kijken naar wat belangrijk wordt in de toekomst. "Zo zijn bijvoorbeeld onze computers aan vervanging toe, maar wat gaan we doen? Nieuwe aanschaffen of kijken naar een andere optie." De Eenbes is daarvoor in gesprek met een ICT-bedrijf dat samen gaat bekijken wat de beste opties zijn met het oog op de toekomst!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>