Logo mooilaarbeek.nl
Organisatie DorpsDiner Beek en Donk, vlnr: Mandy Prinsen, Jimmy van der Leemputten en Antoon van Schaijk   | Fotonummer: ab272c
Organisatie DorpsDiner Beek en Donk, vlnr: Mandy Prinsen, Jimmy van der Leemputten en Antoon van Schaijk (Foto: Joost Duppen)

Aanschuiven bij Het DorpsDiner in Beek en Donk

Beek en Donk - Wie is toch eigenlijk die buurman waar je een keer in de week 'hallo' tegen zegt als je elkaar op straat tegenkomt? En de vrouw voor je bij de kassa ken je wel van gezicht, maar hoe heet ze? Je hebt je eigen vrienden en familie, maar ken je de mensen in je buurt eigenlijk wel?

Vanuit die gedachte starten Jimmy van der Leemputten, Mandy Prinsen, Antoon van Schaijk een nieuw evenement voor Beek en Donk: Het DorpsDiner. Op een avond dineren met 3 keer 8 verschillende personen. "Mensen worden steeds individualistischer. Iedereen is druk en 's avonds gaan de luiken (vaak letterlijk) dicht. We willen die luiken openmaken. Zoek elkaar eens op, kom met elkaar in contact en leer de mensen kennen", legt Antoon uit. ,,We willen het dorpse karakter van Beek en Donk weer terug laten komen. Samen zijn we een mooie gemeenschap. Het DorpsDiner wordt heel laagdrempelig en moet voor iedereen toegankelijk zijn."

Op zaterdagavond 9 mei zal de eerste editie van Het DorpsDiner plaatsvinden. Bij elke van de drie gangen zit je in een andere samenstelling bij een ander huis aan tafel. "Iedereen kan zich inschrijven als kookduo of als eetduo. Maar ook als je alleen bent, kun je je inschrijven en garanderen wij dat je een gezellige avond hebt", vertelt Jimmy. "Bij het voor-, hoofd-, en nagerecht rouleren we zodat je telkens met andere mensen aan tafel zit. We hopen dat er dan die verbinding ontstaat, tussen jong en oud en arm en rijk en dat mensen een mooie avond hebben."

Mandy voegt toe: "Aan de hand van de inschrijvingen gaan wij uiteindelijk de puzzel leggen van wie waar aan tafel komt. Dat gaan we proberen volledig willekeurig door elkaar te husselen. We willen met iedereen een gezamenlijke start en finish (in de vorm van een afterparty) maken, en dat je dan ter plekke pas te horen krijgt waar je heen gaat. Op de fiets van locatie A, naar B, naar C."

Deelnemers kunnen zich aanmelden als eters, als kokers, of voor beide opties als men geen voorkeur heeft. Kokers ontvangen per gerecht zes verschillende mensen aan tafel. "Het is niet per se de bedoeling dat er culinaire hoogstandjes gemaakt worden. Eten met de pannen op tafel, want eten is eigenlijk een bijzaak. Het gaat om het samen aan tafel zitten. We gaan wel proberen om de kookduo's een ludieke kookmand aan te bieden met lokale producten."

Inschrijven voor Het DorpsDiner kan vanaf 1 maart via hetdorpsdiner.nl. De laatste mogelijkheid om in te schrijven is op Koningsdag 27 april. Deelname kost €17,50 per persoon.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>